PROBUDILA SE OPORBA – HDZ I HSS TRAŽE HITNU SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA

1568 0

NOVA GRADIŠKA, 16. studeni 2010. – Klub vijećnika HDZ-a i HSS-a traži od predsjednika Gradskog vijeća Josipa Mikšića da hitno sazove izvanrednu sjednicu. U ime Kluba vijećnika zahtjev je potpisao Mato Bilonjić. Za dnevni red predlažu:

 

1. Izvješće GRADONAČELNIKA o problematici

vezanoj na osnivanje GRADSKOG RADIJA NOVA GRADIŠKA (poseban osvrt na financiranje radija i djelatnika, koncesija i emitiranje programa) 

 

2. Izvješće GRADONAČELNIKA o provedbi sanacije GRADSKE DEPONIJE KOMUNALNOG OTPADA (poseban osvrt na financiranje i trenutno stanje izgrađenosti)

 

3. Izvješće GRADONAČELNIKA o provedbi programa sufinanciranja minimalnih mirovina (broj korisnika sa imenom i prezimenom te mjestom boravka korisnika)

 

U obrazloženju za sazivanje izvanredne sjednice se navodi:

 

Točka 1. Svakodnevno smo svjedoci medijskog prepucavanja djelatnika HRNG-a i djelatnika GRNG-a., a naši građani su i sami bili žrtve medijske šutnje na frekvenciji 98,1 što je za epilog imalo brojne upite upućene nama od strane građana o tome što se zbiva. Stoga nas zanima jer ni sami ne znamo kako objasniti što je istina, tko je organizirao ovu zbrku, tko financira djelatnike GRNG-a i na koji način se može i planira iznaći rješenje. TKO JE ODGOVORAN ?

 

Točka 2. Djelatnici Gradske tvrtke „SLAVČA“ d.o.o. svakodnevno javljaju o opće lošem stanju u tvrtci a poseban naglasak se stavlja na sanaciju komunalne deponije, jer drže da se sporo provodi te sumnjaju u zakonitost do sada učinjenog. Interesira nas dinamika izgradnje, način ugovaranja radova i utrošak planiranih sredstava za izvršene radove.

 

Točka 3. Korisnici potpora iz proračuna grada za minimalne mirovine svakodnevno nas izvještavaju o nepravilnostima koje navodno doživljavaju. Naime osobe koje su stekle mirovinu izvan granica RH nemaju potporu iako su im mirovine minimalne a žive na području Grada Nova Gradiška dok korisnici mirovina koji su mirovine zaradili na području RH i samo formalno imaju prijavljeno boravište u Novoj Gradiški, a stvarno žive u Republici Srpskoj ili izvan granica Grada Nova Gradiška imaju pravo na potporu. Tražimo na uvid popis korisnika potpora sa adresama boravka, visinom potpore i starosnoj dobi korisnika.

   

Related Post