PROJEKT „ZAŽELI“ – Baki Jelki iz Trnave torta za 99. rođendan

681 0

Autorica Ivanka Herceg, Radio „Bljesak““

Projekt “Zaželi” na području općine Gornji Bogićevci obradovao je i baku Jelku koja je proslavila 99. rođendan

NOVA GRADIŠKA -Baka Jelka Zubović navršila je 99 godina i ušla u 100-u. Živi sa sinom u Trnavi na kućnom broju 91, a i on već ima godina. Tako je, kada je počeo projekt “Zaželi” na području općine Gornji Bogićevci i baka Jelka postala korisnica njihovih usluga. I sretna je zbog toga kako nam je rekla, a posebno su ju iznenadile Renata Trčić koordinatorica projekta i Ernestina Straga Šašić voditeljica projekta na području spomenute općine dolaskom na njezin rođendan s pravom rođendanskom tortom i prigodnim poklonima.

Baka se jako iznenadila, kao i njezina kćerka koja je o Božiću stigla iz Zagreba. I dok smo s bakom razgovarali pridružio nam se i bakin sin, svi vidno iznenađeni i sretni zbog bake Jelke, koja nam je ponosno rekla kako ima i dvoje praunučadi.

Ispričala nam je kako ju život nije mazio. Ona i suprug radili su dosta zemlje, a kada se razbolio vodila je brigu i o njemu i o djeci i nastavila ih školovati upravo obrađujući zemlju i prodajući domaće na tržnici.

Niste ju mogli vidjeti bez motike, priča gospođa Mara koja ju posjećuje i pomaže u kućanskim poslovima, u sklopu projekta “Zaželi”. Eto i prošloga ljeta su kopale u vrtu zajedno, kaže baka. Pa i sjemenje je skupila i za slijedeću sjetvu u svom vrtu do kojega doduše sada ne može bez štapa, ali ne misli odustati ako joj zdravlje dozvoli. Sretna je kako je rekla što je pamet služi.

– Ne znam ni kako sam doživjela ovoliko godina, od mojih više nema nikoga, a ja ostala -kaže nam baka Jelka.

Nazdravile smo baki Jelki, poželjeli sretan 99. rođendan uz puno zdravlja, kao i sretan Božić, a baka nas je ispratila do kućnoga praga uz pitanje gospođi Renati – Kada ćeš mi ponovno doći? Naime, kako nam je rekla ne znam zašto ju volim, ali ju jako volim. Baki Jelki i njezinoj obitelji i ovih blagdana od srca želimo božji blagoslov, mir i obitelj na okupu.

Related Post