PROMET I ALKOHOL: Ni 2.12 promila mladom Novogradiščaninu nije bilo dovoljno da pobjegne policiji

314 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 24. prosinca 2018. – Za policijske službenike u brodsko-posavskoj županiji i ova godina završava uobičajeno. Kao i tijekom cijele godine ima posla, a građani ponavljaju teže prekršaji i kaznena djela.

Iako kontinuirano pozivaju sudionike u prometu na oprez i obavještavaju da će pojačano nadzirati promet u cilju prevencije i sprečavanja težih prekršaja u prometu i prometnih nesreća uvijek se ima pojedinaca koji ostaju gluhi i slijepi, čine prekršaje i ozbiljno ugrožavaju sigurnost u premetu.

Policiji nije uspio pobjeći

Tako su policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 22. prosinca, oko 23.30 sati, u Novoj Gradiški, prilikom nadzora prometa, zaustavljali osobni automobil. Vozač se nije zaustavio već se dao u bijeg, no policijski službenici su ga ubrzo zaustavili.

Utvrdili su, da je za upravljačem automobila 26-godišnjak, a alko testom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2.12 promila.

Alkoholizirani vozač je zadržan u policiji do otriježnjenja, te policija protiv njega podnosi prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

Osobnim vozilom na pješačkom prijelazu „pokupio“ staricu

U petak (22. prosinca), oko 1¸6.50 sati, u Slavonskom Brodu, na raskrižju Budakove i Tomićeve ulice, dogodila se prometna nesreća, nalet osobnog vozila na pješakinju.

Policija je očevidom utvrdila da je 52-godišnjak, zbog neprilagođene brzine, upravljajući osobnim automobilom, udario u 76-godišnju pješakinju, koja je prelazila kolnik.

Ozlijeđenoj starici je u bolnici u Slavonskom Brodu ukazana liječnička pomoć, gdje je i zadržana na liječenju. Policijski službenici protiv 52-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Related Post