Uspješan 12. “Advent u našem gradu”

967 0

Autor Ivanka Herceg, Radio „Bljesak“

Zahvaljujući Turističkoj zajednici i ove godine bilo je puno zadovoljstva. Zadovoljni su izlagači na adventskom sajmu, a ponajviše novogradiški mališani koji su se u Društvenom domu družili, pjevali i plesali

NOVA GRADIŠKA, 24. prosinac 2018. – Tradicionalno uoči Božića Turistička zajednica uz pokroviteljstvo Grada već 12. godina organizira uspješnu gospodarsko-kulturno-turističku manifestaciju “Advent u našem gradu”. Ovogodišnji je okupio 70 izlagača iz Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske županije, ali i iz susjedne BIH iz grada Bihaća i na taj način postao i međunarodni.

Prekrasno blagdanski urešenim i toplim prostorom Društvenoga doma širio se miris domaćih proizvoda vrijednih ruku naših Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, kućnih radinosti, udruga, naših srednjih škola, ali KUD-ova. Posjetitelji su tijekom 21. i 22. prosinca mogli i kušati, ali i kupiti originalne poklone za svoje najmilije, družiti se, razgledati, pa i dogovoriti suradnju, a i ove godine i za izlagače, ali i najmlađe organizator je pripremio bogate sadržaje.

Naš, kako ga volimo zvati “Božićni sajam” službeno je otvoren 21. prosinca u podne, a uvertira je bio veseli program vrtićanaca, polaznika gradskih vrtića “Maslačak” i Radost” i njihovih odgojiteljica Ružice Kovačević, Teute Tarbuk Francetić, Tene Šapina, Antonete Ivančić, Sanje Medvedović i Jadranke Kaksa. Okupljenima je dobrodošlicu u ime organizatora i cijele vrijedne ekipe koja sudjeluje u realizaciji “Božićnog sajma”, poželjela Dinka Matijević, direktorica TZ, zahvalila svim izlagačima i sudionicima programa, a potom je 12. “Advent u našem gradu” otvorila Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika. Uz brojne posjetitelje, djecu, izlagače na otvorenju su bili nazočni i gradonačelnik Vinko Grgić, njegov zamjenik Borislav Vidošić, savjetnik za branitelje Vlatko Greiner, predsjednik Udruženja obrtnika grada NG Tomislav Šimić, ravnatelj IOŠ prof. Mijo Matošević, kao i direktorica Dječjeg vrtića Nova Gradiška Vera Trobić. Sajam su posjetili i bili nazočni otvorenju i predstavnici Turističke organizacije općine Gradiška iz BIH Danka Mirjanić i Boriša Pavlović.

Doista se imalo što vidjeti i kupiti od slavonskih suhomesnatih proizvoda, domaćega kruha,blagdanskih kolača, pčelinjih proizvoda, proizvoda od kupine, aronije, lješnjaka, tjestenine oplemenjene prirodnim začinima, rukotvorina, ručnoga rada, zlatoveza, pletenih proizvoda, odjevnih predmeta tradicijskog štiha, ukrasa, cvijeća, nakita,…..Pa iako je važno nešto zaraditi, ipak svih ovih godina izlagači kažu kako dolaze najviše zbog tople blagdanske atmosfere, prijateljske i domaćinske dobrodošlice i kako ističu osjećaju se kao kod kuće.

U poslijepodnevnim satima prvoga dana sajma programom su izlagače i posjetitelje počastili članovi Udruge matice hrvatskih umirovljenika grada NG, kao i Pjevačka skupina 5+ iz Nove Gradiške.

Sutradan su sajamska vrata otvorena već od 9 sati i taj je dan kao i uvijek bio namijenjen ponajprije djeci. Naime vrijedne volonterke Društva naša djeca osmislile su zanimljive sadržaje u “dječjem kutku” u kojemu su se najmlađi zabavili, crtali, bojali, a kao i uvijek radovi su odmah i izloženi. Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” NG pripremila je pravi slavonski ugođaj, a potom se zavrtio i “Plesni vrtuljak” Plesnog studija Marine Mihelčić. Koreografije su pripremile trenerica Nataša Ledić i jedna od članica višestruko nagrađivana na natjecanjima različitih razina Valentina Ivanišević.

Veliku radost izazvao je dolazak “Djeda Božićnjaka” koji je s djecom plesao, pjevao, “vozio vlakić” cijelom dvoranom, razveselio i male i one malo stARije, podijelio poklon paketiće, fotografirao se i najmlađima učinio i ovaj “Advent u našem gradu” nezaboravnim.

I ovogodišnji božićni sajam doprinijelo je promociji naših vrijednih malih proizvođača, obrtnika i poduzetnika, ali i zajedništvu što i jest smisao Božića.

Related Post

BLAGDAN SVIH SVETIH

Autor - 31/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA/SLAVONSKI BROD, 31. listopada 2012. – Predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policije, Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, organizacija…