STRPLJENJE NA ČEKANJU – Raspisan novi natječaj za radijsku koncesiju

734 0

Do dodjele koncesije svirati će Radio Nova Gradiška u vlasništvu Radio Psunja

NOVA GRADIŠKA, 15. lipnja 2011. – Nastavlja se saga o novogradiškoj radio postaji. Tko će ispasti iz priče koja već mnogima ide na živce i razara među ljudima u Novoj Gradiški dobre donose, možda će se znati nakon još jednog, ponovljenog

natječaja. Iako se danas očekivala odluka koja će razriješiti sve dileme i odrediti gospodara toliko željenog radijskog prostora i informacija u Novoj Gradiški i okolici, to se nije dogodilo. Članovi Vijeće za elektroničke medije nisu donijeli odluku jer nitko nije dobio potrebnu većinu. Jedan član Vijeća nije došao na sjednicu i presudio da se ništa ne presudi.

Vijeće za elektroničke medije na današnjoj je sjednici stoga poništilo dio javnog natječaja koji se odnosi na koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija na području grada Nova Gradiška i općina Rešetari, Dragalić i Cernik (L-NG), budući da nijedan od ponuditelja nije dobio potrebnu većinu glasova svih članova Vijeća, što je propisano Zakonom o elektroničkim medijima. Uz ovu Vijeće je donijelo odluku o raspisivanju novog javnog natječaja što će još neko vrijeme u Novoj Gradiški zabavljati neutralnu publiku. Do tada će nam i dalje svirati Radio Nova Gradiška u vlasništvu Radio Psunja.

Što se danas događalo u Jagićevoj ulici 31 u Zagrebu, gdje je sjedište Agencije za elektroničke medije kojom upravlja Vijeće koje ima sedam članova i kako se glasalo nema pouzdane informacije. Jedan član Vijeća danas nije došao na sjednicu pa je preostalih šest članova, po jednoj informaciji, podijelio glasove po tri za Gradski radio Nova Gradiška i Radio Panoniju ( Zlata Pazman-Petrić i Miroslav Čupić). Po ovoj informaciji Radio Psunj ( Željko Siladi ) nije dobio potporu ni jednog člana vijeća. Druga informacija kaže da je Radio Psunj dobio tri glasa, Gradski radio dva i Radio Panonija jedan glas. Kako doznajemo Vijeće će vrlo brzo raspisati novi natječaj.

Nisu se ostvarila nagađanja koja su se proteklih dana mogla slušati o „sigurnoj“ dodjeli koncesije. Nisu Jose (gradonačelnik) i SDP skupili sigurna četiri glasa za Gradski radio, a nisu ni Đurđa i HDZ za Radio Psunj. Pokazalo se da Radio Panonija, autsajder u ovom ratu za radijski prostor, koji nije imao emisare, kako se pričalo, koji su pohodili Jagićevu ulicu u Zagrebu, odjednom postaje kandidat za koga se glasa. Bilo je doduše i jedno izdvojeno mišljenje čovjeka koji dosta dobro pozna događanja vezana za dodjelu koncesije, a nije ni politički nepismena osoba. Rekao je da će se Vijeće za elektroničke medije, koje u cijeloj priči nije bezgrešno, izvući između čekića i nakovnja koji čine SDP i HDZ, na način da će koncesiju dodijeliti Radio Panoniji.

Tko zna kako će se posložiti karte do sjednice Vijeća na kojoj će se donijeti odluka i potpisati toliko željeni papir o dodjeli radijske koncesije za grad Novu Gradišku?

Zaključimo. Agencijom za elektroničke medije (AEM) upravlja Vijeće. Vijeće ima sedam članova. Predsjednika i članove Vijeća za elektroničke medije imenuje i razrješava Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske. Mandat članova je 5 godina.

Related Post