DJEČJI TJEDN: GRADONAČELNIK VINKO GRGIĆ ORGANIZIRAO PRIJEM ZA ČLANOVE DJEČJEG FORUMA I DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

1456 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 3. listopada 2017. – U okviru programa obilježavanja Dječjeg tjedna gradonačelnik Vinko Grgić organizirao je danas tradicionalni prijem za članove Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća. Na prijemu su bili njegovi zamjenici Borislav Vidošić i Ivana Trupina, te Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti.

U ime Društva „Naša djeca“ sve je pozdravila predsjednica Verica Lukačević. Zahvalila se na prijemu jer se, kako je kazala, nastoji djecu uputiti u funkcioniranje gradske vlasti kako bi mogla predlagati aktivnosti od svog interesa.

-Prijedloga je bilo i ranije,a ono što smo primijetili kada smo se pripremali za ovaj susret vidjeli smo da je puno toga već realizirano od prošlogodišnjeg susreta s gradonačelnikom – kazala je Verica Lukačević i zahvalila se u ime djece što uistinu živimo u duhu prestižnog priznanja kao Grad prijatelj djece, navodeći pritom i besplatno ljetovanje za četrdesetero djece.

Gradonačelnik Vinko Grgić je djeci čestitao Dječji tjedan i poželio im što više sadržaja, ne samo u Dječjem tjednu, već tijekom cijele godine. Govorio je o funkcioniranju gradske vlasti i nastojanjima da se u prioritetima, a djeca su, kako je naglasio, prvi prioritet, učini što više za potrebe djece i pritom slušaju njihovi zahtjevi. U proteklih godinu dana, kako je navela Ivana Trupina, djeca su na raspolaganju imala klizalište, otvoreno je kino u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem, nagrađeni su učenici koji su postigli uspjehe na državnim natjecanjima, Gradska knjižnica je organizirala tradicionalno Ljeto u knjižnici, izgrađena su i opremljena dječja igrališta u naselju Urije i Prvča i skate park kao jedan od sadržaja u Sportsko-rekreacijskom centru, a na Novogradiškom glazbenom ljetu djeca su imala poseban sadržaj pod nazivom „Kakva zabava“.

Za djecu je organiziran kratki kviz vezan za aktivnosti Grada od interesa za djecu provedene u proteklih godinu dana.

Ni ove godine nisu izostala pitanja gradonačelniku od interesa za djecu ali i za ostale građane.

Djeca su pitala kada će se urediti prometnice i pješačke staze u manjim ulicama, te izgraditi biciklističke staze. Pitala su hoće li biti besplatnih udžbenika za sve učenike i hoće li klizalište biti i ove godine. Tražila su brzi Internet, više filmova u kinu i ormariće u školama. Pitala su hoće li se uvoditi uniforme u školama. Ni ove godine nije izostalo pitanje vezano za izgradnju gradskog bazena.

Među djecom je bio i Mateo Sverić, dječak za koga će se u subotu trčati u humanitarnoj utrci „Za tvoj korak tisuću naših“ i prikupljati novac za njegovo liječenje. Mateo je dobio je prigodan poklon od gradonačelnika.

Related Post

NEZAPOSLENOST KRAJEM RUJNA

Autor - 16/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 16. listopada 2013. – Krajem rujna 2013. u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje registrirana je 16941 nezaposlena osoba na…