Završava se izgradnja Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ u Rešetarima

2410 0

Autor Franjo Samardžić, Snimio Jakša Samardžić

REŠETARI 15. studeni 2020. – Za Općinu Rešetari, posebno za mlade obitelji s djecom“ 10. srpanj 2019. godine bio je značajan dan jer je tada potpisan ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“. Konac 2020. godine još je značajniji jer su djelatnici vinkovačke tvrtke „Watmont” završili radove na objektu visokog standarda u kojem će u najsuvremenijim uvjetima moći boraviti 107-ero djece. U vrtiću je i prostor za jaslice.

Ukupna vrijednost projekta je 10.077.142,00 kuna i sufinanciran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Iznos potpore je 7.440.000 kuna, a omjer sufinanciranja je 85 posto EU, 15 posto RH.

Općina Rešetari može se pohvaliti da uspješno realizira jedan od strateških ciljeva, a to je poboljšavanje uvjeta za život mladih obitelji kako bi se osigurao njihov ostanak, odnosno smanjilo iseljavanje. Uz to, već zavidan novo skrbi za djecu predškolskog uzrasta dignut je na viši nivo. Treba podsjetiti da je 2019. godine u Adžamovcima otvoren područni odjel Vrtića „Čarobni svijet“ i dodati da Općina Rešetari daje potporu mladim obiteljima za novorođenu djecu.

Related Post