PRIJETE NEEKSPLODIRANE BOMBE I MINE IZ PROŠLIH RATOVA

1384 0

NOVA GRADIŠKA – Jučer, 04. rujna 2017. god. oko 09,30 sati u Slavonskom Brodu, u blizini industrijske zone “Bjeliš”,prilikom iskopavanja arheološkog nalazišta pronađena je jedna neeksplodirana avio-bomba iz drugog svjetskog rata,težine oko 7 kg.

Pronađenu bombu je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite koji je istu preuzeo te je uništio na improviziranom strelištu “Petnja”.

Jučer, 04. rujna 2017.godine u 10,20 sati u potoku između mjesta Dragalić i Poljane djelatnik poduzeća “Vodoprivreda”iz Nove Gradiške je radnim strojem-bagerom iskopao iz tla jednu neaktiviranu kumulativnu tromblonsku minu M-60. Pronađenu minu je na kontroliran i siguran način preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna i građani mogu policiji nakon odluke o dragovoljnoj predaji, predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od sankcija. Nakon poziva na broj telefona 192, stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći na dogovorenu lokaciju i od građanina preuzeti oružje. Više informacija o spomenutoj akciji, može se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

Related Post