SVEČANO ZA PRVAŠIĆE POČELA PRVA ŠKOLSKA GODINA: U novogradiške škole u prvi razred upisano 125 prvašića

1905 0

NOVA GRADIŠKA, 4. rujna 2017. – Počela je  nova školska godina.  Za prvašiće u novogradiškim osnovnim školama prvi dan školske godine bio je  uvod u novo razdoblje u njihovom životu, za nešto starije učenike da im pripreme  prigodan program, a  za  učitelje  i ravnateljice Vesnu Lončar- Cindrić i  Blagicu Pečnjak  da ih  dočekaju i ohrabre.

Tradicionalno prvašiće i njihove roditelje  u školama su dočekali i predstavnici  grada  sa prigodnim poklonima.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj s kolegom Markom Ćosićem  su ih u ime  Grada Nova Gradiška prvašićima poželjeli  ugodan boravak u školi  i lijepe školske dane, te ih darivali  torbicom s vlastitim imenom u kojoj su bile  olovke, gumica i informativka.

Budući da je  obrazovanje veoma važno, isto kao  i svaki učenik za budućnost  i napredak, Grad Nova Gradiška u posljednje dvije godine, iako mu to nije obveza,  raznim potporama  unapređuje  uvjete školovanja u novogradiškim osnovnim i srednjim školama. Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina najavila je  mogućnost  da Grad za narednu školsku godinu u proračunu osigura novac  i za prvašiče  kupi udžbenike.

U dvije  novogradiške škole u prvi razred je  ove godine upisano 125  učenika, od kojih 72 u OŠ „Mato Lovrak“ (5 u Područnoj školi Ljupina) i 53 u OŠ „Ljudevit Gaj“.

 

 

Related Post

IZLOŽBA PORTRETA IVICE BLAGOVIĆA

Autor - 17/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2016. – “Autor, gost i domaćin”, tako se ukratko predstavio Ivica Blagović, slobodni umjetnik, rođeni Novogradiščanin…