Privedeni kraju radovi na kompletnom uređenju dječjeg vrtića u Cerniku

1843 0

CERNIK, 9. rujna 2019. – U općini Cernik ove se godine realizira više projekata na uređenju društvene i komunalne infrastrukture. Kako kaže općinski načelnik Vitomir Žakić, dio je projekata završen, a pri kraju su radovi na adaptaciji i uređenju zgrade dječjeg vrtića u Cerniku.
-Za manje od godinu dana završavamo obnovu zgrade dječjeg vrtića u Cerniku koji će biti kompletno uređen, od instalacija do krovišta, ugrađenim liftom, energetski obnovljenom fasadom i novim izvorima energije izmjenjivačima topline. Dječji vrtić će biti u cijelosti obnovljen.
Početkom nove školske sezone trebalo bi biti završeno uređenje dječjeg igrališta uz vrtića sa novim spravama, kao i njegov okoliš. Posađeni su borići, ograda je obnovljena. Sredstva za obnovu vrtića osigurali su Ministarstvo demografije i Ministarstvo zaštite okoliša u iznosu od 1 631 000 kuna i 1 423 000 kuna, a ostatak Općina Cernik.
Zahvaljujem se Županiji i Osnovnoj školi što nam je dala vrtić na ugovor o zakupu na 30 godina pa smo ga mogli renovirati i obnoviti. Pored vrtića napravljena je i nova jednosmjerna cesta sa novim prometnim znakovima i zabranom prometa kamionima i tegljačima što će znatno utjecati na kvalitetu prometa i lakše kretanje pješaka – kaže načelnik Vitomir Žakić.

Related Post