Zbog prometnih prekršaja sudac općinskog suda kaznio državljanina BiH s 15 dana zatvora i 1.970 eura 

402 0

Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 20.  ožujka 2024. – U Općinskom sudu Slavonski Brod Stalna služba u Novoj Gradiški danas  je proveden žurni postupak nad 57-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine. Sudac ga je proglasio krivim i kaznio kaznom zatvora od 15 dana i novčanom kaznom od 1.970 eura, a izrečena  mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci Policijski službenici su ga potom predali u zatvor u Požegi.

Na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, na području Općine Nova Kapela izazvao prometnu nesreću nakon koje je napustio mjesto događaja. Naknadno ga je zaustavio djelatnik vučne službe i zadržao do dolaska policije. Alkotestom mu je u organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila.

Upravljajući osobnim automobilom (na mjestu gdje je lijeva prometna traka zatvorena za promet zbog radova) zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom automobila  udario je u niz prometnih znakova. Potom je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300-tinjak metara suprotnim smjerom autoceste.

Related Post