Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina izabrana za prvu predsjednicu DVD-a Nova Gradiška

2637 0

Autor Franjo Samardžić, Foto: JVP Nova Gradiška

NOVA GRADIŠKA, 9. rujna 2019. – U povijesti novogradiškog vatrogastva dugoj gotovo stoljeće i pol po prvi put je za predsjednicu izabrana žena. Rijedak je to slučaj, a možda i jedini, u hrvatskom vatrogastvu gdje je žena na čelu nekog dobrovoljnog društva, a uz to obavlja i važnu funkciju u lokalnoj zajednici.
Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina za predsjednicu DVD-a Nova Gradiška izabrana je na izvanrednoj izbornoj godišnjoj održanoj 5. rujna. Dosadašnji predsjednik Siniša Makovičić zbog odlaska u JVP Novska podnio je ostavku pa je trebalo izabrati novu čelnu osobu novogradiških dobrovoljnih vatrogasaca.


Ivana Trupina članica je DVD-a Nova Gradiška od 2015. godine, a njeno angažiranje bilo je do sada vezano za okupljanje djece i njihovu edukaciju o vatrogastvu u osnovnim školama. Nakon teoretske i praktične obuke ove je godine postala vatrogasna časnica.
Kaže da je vatrogastvo dio obiteljske tradicije, da joj je velika čast obnašati funkciju predsjednice, zahvaljuje se na ukazanom povjerenju, pogotovo zato što je prva žena predsjednica. Nastavit će, dodaje, raditi sve ono što se do sada dobro radilo, a sve ono što se može promijeniti nabolje će se promijeniti.

Related Post