PROMETNE NESREĆE: Starac biciklist (84) izazvao prometnu, vozač mu pružio pomoć i pobjegao

2444 0

SLAVONSKI BROD. – U petak, dana 28. srpnja, oko 16.25 sati, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Do prometne nesreće je došlo na raskrižju Boškovićeve i Bušićeve ulice, kad je 84-godišnji biciklista započeo skretati ulijevo, ne uvjerivši se da to može sigurno učiniti, jer je vozač osobnog automobila već započeo pretjecati biciklistu te je došlo do udara vozila u bicikl i pada bicikliste.

Vozač je pružio pomoć ozlijeđenom biciklisti te potom napustio mjesto događaja ne obavijestivši policiju.

Ozlijeđenom biciklisti je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska vozača osobnog automobila, te podnošenja odgovarajućih pismena.

2.78 promila

Dana 29. srpnja, oko 8.45 sati, policiji je dojavljeno da na cesti D7, prema Velikoj Kopanici, vozač osobnog automobila krivuda kolnikom, a koji je u jednom trenutku udario vozilom u zaštitnu ogradu uz državnu cestu, napustivši mjesto događaja.

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su potom u Crnom Selu, u prometu zaustavili osobni automobil đakovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnjak.

Alko-testom su u vozačevu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2.78 promila, zadržavši ga u policiji na otriježnjenju. Policija protiv 43-godišnjaka podnosi prekršajne prijave Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

3.03 promila

Oko 20.35 sati, dana 29. srpnja, u Slavonskom Brodu, na Sjevernoj veznoj cesti, 60-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom, zbog ne držanja strane kretanja prešao na suprotnu prometnu traku, udarivši u osobni automobil kojim je upravljala 27-godišnjakinja. Potom je 60-godišnjak vozilom oštetio smjerokazni stupić, udarivši u spremnik s pijeskom.

U ovoj prometnoj nesreći, 27-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu.

Alko testom je u organizmu 60-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 3.03 promila, te je vozač zadržan u službenim prostorijama policije do otriježnjenja.

Policijski službenici protiv 60-godišnjaka podnose prekršajne prijave Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post

POKRAO STARCA

Autor - 17/09/2015 0
STARO PETROVO SELO, 17. rujna 2015. – Policijski službenici su jučer proveli kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja općine Staro…