PROTEKLA 24 SATA: Policija brodsko-posavska istražuje slučaj širenja lažnih vijesti na Facebooku

1583 0

Autor Franjo Samardžić

Od početka primjene mjere o zabrani napuštanja mjesta prebivališta 431 osoba na području Brodsko-posavske županije uhvaćena je da se kreće bez propusnice

SLAVONSKI BROD, 5.  travnja 2020. –  Antun Valić, načelnik Policijske uprave  brodsko-posavske, izvijestio je danas  da  se prema njihovim podacima u samoizolaciji na području županije  nalazi 1107 osoba.  U proteklih 48 sati evidentirano je 6 dojava o kršenju mjere samoizolacije, nadzor je izvršen nad 7 osoba, a prekršaj zabilježen u 2 slučaja. Nije evidentiran niti jedan slučaj kršenja Odluke o radnom vremenu i društvenom okupljanju. Evidentiran je i jedan slučaj širenja lažnih vijesti na društvenoj mreži Facebooku  koji je pod istragom.

Vezano uz mjere o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u protekla 24 sata izvršen je nadzor nad 4018 vozila, a kršenje mjere samoizolacije evidentiran je u 2 slučaja dok 25 osoba nije imalo valjane propusnice.

Od početka primjene ove mjere 431 osoba  se kretala bez propusnica.

Policijska uprava brodsko-posavske naglašava da  naporima policije i građana možemo sačuvati zdravlje i spriječiti širenje zaraze,  te se što prije vratiti normalnom životu.

Related Post