Prva škola šaha za mladež

507 0

8. rujan 2011. – U organizaciji ŠK “POSAVAC”

Ruščica i Šahovskg kluba invalida « HVIDRA –BROD» Slavonski Brod danas je počela sa radom škola šaha za najmlađe uzraste. Voditelji škole su MK Ivica Kolakovski , Petar Lovrić i Dragan Pavić. Za sve one koji se još žele uključiti mogu se javiti na telefone: 091/500-0364 – Ivica Kolakovski, 091/501-6902 – Mato Opačak, 091/914-0187 – Petar Lovrić. Škola šaha održava se svakog ćetvrtka u ŠK Posavac u Ruščici u 19 sati. Polaznici su učenici osnovnih škola, a mjesečna nadoknada je 0 kuna, izvijestio nas je Mato Opačak.

 

TURNIR UZ OLIMPIJSKI DAN

 

Također u Ruščici pod pokroviteljstvom Športskih Udruga i Saveza Brodsko-posavske Županije, Šahovskig kluba «Posavac» i ŠKI Hvidra-Brod,Sl. Brod. organizira se turni uz «HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN. Tempo igre 10 minuta po igraču-ubrzana igra 7 kola. Turnir će se održati u subotu 10. rujna s početkom u 17 sati. Kriterij diobe mjesta je : kumulativ, srednji Bucholtz i ukupni Bucholtz. Pravo sudjelovanaj imaju svi. koji se prijave do početka turnira. Glavni sudac turnira je Mato Opačak NA, s zamjenikom Ivicom Kolakovskim,NA. Nagrade su za seniore pokali za prva 3 natjecatelja, za kadete i kadetkinje zlatna, srebrna i brončana medalje. Kotizacija je za seniore 20 kuna, a ostali su bez naplate.

 

MILE MARAS POBJEDNIK

 

Pod pokroviteljstvom Hvidre Hrvatske i u organizaciji Šahovskog kluba invalida Hvidra-Brod Slavonski Brod u Ruščici je održan turnir 1. Memorijal Zvonko Vidaković. Izbornik reprezentacije Hrvatske u šahu za invalide Mato Opačak je evocirao uspomene na pokojnog Zvonka, a svi nazočni odali su minutom šutnje počast za sve preminule branitelje. Nastupilo je 30 igrača, igran je švicarac i odigrano 105 partija. Među seniorima pobjednik je Mile Maras (Požega) 6.5, ispred Ilije Garića (Sl.Brod) 6.0 i Ninoslava Ljubičića (Ruščica) 5.5 bodova. Najbolje kadetkinje su iz Ruščice: pobjednica je Brigita Hiller, slijedi Lucija Grgurević i Eva Mrtić, sve po 3 osvojena boda, dok je najuspješniji kadet Valpovčanin Dominik Udovičić, drugi je Ivan Raguž (Đakovo) oba s 4 boda, a treći je Franjo Raguž iz Đakova s 3.5 boda. Prva 3 najuspješnija seniora nagrađena su peharima. Koje je uručio Izbornik Mato Opačak. Ivo Petranović

 

Na slici: pobjednici Memorijala Zvonko Vidaković

 

Related Post