PRVAK HRVATSKE – Filip Poturović hrvatski je prvak u boksu

1520 0

Ispričavamo se prvaku Hrvatske i njegovom treneru Rudi Patku zbog zakašnjele informacije

 NOVA GRADIŠKA, 12. svibnja 2010. – Trenutno najboljeg novogradiškog sportaša Filipa Poturovića, prvaka hrvatske u boksu u kategoriji mlađih kadeta, primio je novogradiški gradonačelnik Jopsip Vuković sa zamjenicom Ljepšom Rakas-Vujčić. Filip, učenik šestog razreda Onovne škole „Ljudevit Gaj“, doslovno se prošvercao na državno prvestvo, koje je održano u Sesvetama od 16. do 19. travnja, jer nije imao potrebnu težinu od 39 kilograma, oduševio svojim nastupima i pobjedama nad težim, višim i starijim boksačima u svojoj kategoriji, TE pokazao zašto se boks naziva plenitom vještinom.

 

– Bilo je problema da se Filip natječe jer je imao samo 32 kilograma. U šali sam mu rekao da ne skida donji dio trenerke i da u džepove stavi kamenje. Na vaganju je nategao težinu od 35 kilograma što opet nije bilo dovoljnio za nastup. Imam poznanika među djelatnicima u boksu pa smo ga nekako progurali da boksa. Nirko nije požalio zbog toga je jer je Filip svojom vještinom sve oduševio. Za naš klub ovo je veliki uspjeh. Do sada smo imali viceprvake Hrvatskle u juniorskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji, a ovo je prvi puta da imamo prvaka u kategoriji mlađih kadeta. Krasan je to uspjeh – kazao je trener Hajrudin Patak, uvjeren da je pred tim skromnim dječakom dobra boksačka karijera.

 

 

  – Čestitam Filipu i njegovom treneru u ime grada, svojih zamjenika i svoje osobno ime na uspjehu s nadi da će nastaviti vrijedno trenirati i prezentuirati naš mali gradić sa velikim rezultatina u sportu – kazao je gradonačlenik Josip Vuković i Filipu uručio 1.500 kuna.

 Filip se zahvalio na prijemu i novcu koji će, kako je kazao, potrošiti za nabavku sportske opreme.  

Related Post

HUT MASTERS 2014.

Autor - 09/12/2014 0
ZAGREB – Na teniskim terenima u ŠRC Trnje u Zagrebu 06. i 07. prosinca 2014. godine održan je završni turnir…

TAEKWONDO

Autor - 29/10/2012 0
Naši Vukovi ne posustaju i svega 13 dana od zadnjeg natjecanja ponovno žanju odličja. Kako je i najavljeno, u zaista…