PUCANJ NA URIJAMA : Prijatelj pucao, a 26-godišnjak lažno prijavio da je na njega pucano

3321 0

NOVA GRADIŠKA – Dana 18. rujna 2018. godine policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe s područja općine Dragalić, u dobi od 26 i 59 godina.

Naime, dana 05. rujna 2018. godine u 22,37 sati Policijska postaja Nova Gradiška zaprimila dojavu 26-godišnjaka da je u Novoj Gradiški, dok se šetao, čuo pucnjavu iz vatrenog oružja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je toga dana, sukladno prethodnom dogovoru s prijaviteljem, u 22,35 sati, 59-godišnjak iz vatrenog oružja ispalio hitac, a potom je 26-godišnjak lažno prijavio policiji da je na njega pucala nepoznata osoba, iako nije bio blizu mjesta događaja. Oružje iz kojeg je pucano, policija je pronašla kod 59-godišnjaka, a isto je nezakonito posjedovao.

Policija protiv 26-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenih djela – „lažno prijavljivanje kaznenog djela“ i poticanja na kazneno djelo „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“, dok protiv 59-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenih djela – „pomaganja u lažnom prijavljivanju kaznenog djela“, „dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ te za „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Related Post