PUŠIO U STAJI I IZAZVAO POŽAR

760 0

Vlasnik Ivan Šimunović je pokušao spriječiti širenje požara i pritom slomio desnu potkoljenicu

 

DONJI ANDRIJEVCI, 29. rujna 2015. – Jučer oko 16 sati u naselju Donji Andrijevci došlo je do požara na gospodarskom objektu u kojem je u potpunosti izgorjelo krovište i nekoliko stotina bala slame koja se nalazila u potkrovlju objekta.

 

U 16,30 sati gašenju požara pristupili su vatrogasci DVD Donji Andrijevci, koji su s tri vozila i 13 vatrogasaca oko 19,30 sati ugasili požar. Do dolaska vatrogasaca vlasnik objekta je sam pokušao gasiti požar i tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede. Materijalna šteta bez stručne procjene je više desetaka tisuća kuna.

 

Danas od 8,45 do 10,30 sati policija je uz sudjelovanje inspektora zaštite od požara obavila očevid i tom prilikom je utvrđeno da je uzrok požara ljudski faktor. U naknadno obavljenom razgovoru s vlasnikom došlo se do saznanja da je prije požara hranio stoku koja se nalazi unutar objekta te je tom prilikom pušio cigaretu sa koje mu je pala žar s koje se požar proširio na slamu koja se nalazila u potkrovlju objekta. Očevidom je utvrđeno da nije postojala opasnost za druge objekte, a vlasnik je stoku ispustio iz objekta čim se požar počeo širiti. Policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti obavijest. (Foto: J.Z./SBplus)

Related Post