PUČKO OTVORENO UČILIŠTE M. A. RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA

722 0

Dom kulture, srijeda, 1. lipnja 2016. u 19,00 sati Ulaz slobodan

 

MONIKA CEROVČEC, sopranistica, rođena je 1983. u Varaždinu. U rodnome gradu završila srednjoškolsko glazbeno obrazovanje, a 2006. godine diplomirala je glazbenu kulturu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usporedno s prvim studijem upisuje i studij solo pjevanja u klasi Lidije Horvat-Dunjko. Debitirala u HNK Zagreb u ulozi Drugog dječaka u Mozartovoj Čarobnoj fruli, a slijede nastupi u ulogama Nimfe (C. Monteverdi: Orfej), Gianette (G. Donizetti: Ljubavni napitak), Karolke (L. Janaček: Jenufa), Jelene (I. pl Zajc: Nikola Šubić Zrinjski), a 2005. godine nastupa na otvorenju Dubrovačke opere u ulozi Bastiena (W. A. Mozart: Bastien i Bastienne). Iste godine osvaja i 1. nagradu na Državnome natjecanju u Dubrovniku, a zatim u Mainzu, u okviru razmjene studenata, uči kod A. Karasiaka. Pohađala je i majstorske tečajeve mnogih zvučnih pjevačkih imena, kao što su M. Lipovšek, C. Eder, L. Spitzer, M. Nador. Kao solistica nastupala je s Orkestrom Hrvatske vojske, Orkestrom HRT-a, Zadarskim komornim orkestrom te s ansamblom Cantus. Trenutno je zaposlena kao solistica u Zboru Hrvatske radiotelevizije.


SRĐAN FILIP ČALDAREVIĆ, pijanist, rođen u Zagrebu 1973. Svoje glazbeno obrazovanje započeo na Glazbenoj školi Pavao Markovac u klasi Jelice Kuzmin, a studij Studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao glasovir u klasi Vladimira Krpana (1995.). Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu (SAD) u klasi Leonarda Hokansona (1996.) i na Trinity College of Music u Londonu u klasi Philipa Fowkea (2001.), te na kraju magistrirao na uglednom američkom sveučilištu University of Miami u klasi J. Roberta Floyda (2002.). Koncertnu vještinu nadalje razvija na međunarodnim tečajevima Evgenija Timakina, Jeromea Rosea, Waltera Groppenbergera i Sequeire Coste, te se u međuvremenu ističe svojim svestranim solističkim i komornim nastupima, na kojima potvrđuje opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika. Od 2005. godine Čaldarović djeluje kao profesor glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Čaldarovićev repertoar je raznolik – obuhvaća skladbe Bacha, Beethovena, Chopina, Liszta, Schumanna i drugih velikih imena svjetskog glazbenog stvaralaštva, pritom ne zanemarujući niti domaće skladatelje (Šulek, Papandopulo, Pejačević, Kempf, Parać i dr.). Dobitnik nagrade „Milka Trnina“ 2013. godine.

 

PROGRAM:

 

Milutin Polić:

Sitne pjesme za sopran i klavir

Richard Strauss:

Lieder op. 27

Ruhe, meine Seele

Cäcilie

Heimliche Aufforderung

Morgen

Robert Schumann:

Liederkreis op. 39

In der fremde

Intermezzo

Waldergespräch

Die Stille

Mondnacht

Schöne fremde

Auf einer burg

In der fremde

Wehmut

Zwielicht

Im Walde

Frülingsnach

 

Related Post

Predstava “IZBORI”

Autor - 19/12/2011 0
Novogradiška kazališna publika u petak 16. prosinca imala je prigodu još jednom „proći kroz izbore“, ali ovoga puta odgledavši kazališnu…