U DVORANI RELKOVIĆ

665 0

U petak 5. listopada 2012. u dvorani Relković održan je, pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, zajednički koncert Hrvatskog pjevačkog društva GRANIČAR i Pjevačkog društva LIEDERKRANTZ 1861. iz Herzogenauracha.

 

Bio je ovo uzvratni posjet Društva iz prijateljskog Herzogenauracha i zahvala Graničarima za sudjelovanje na prošlogodišnjoj proslavi 150. obljetnice njihova djelovanja.

 

Pozdravne riječi u ime domaćina uputila je DANIJELA IVINOVIĆ predsjednica Graničara, a dobrodošlicu je gostima iz Njemačke poželio i novogradiški gradonačelnik JOSIP VUKOVIĆ. Uzvratne pozdravne i riječi zahvale na gostoprimstvu uputila je i URSULA WELKER predsjednica gostujućeg društva.

 

HPD „Graničar“ pod ravnanjem JULIJANE ŽIROVČIĆ i glazbenu pratnju MANUELE VUKOVIĆ predstavio se skladbama iz Međimurja, Hrvatskog zagorja, Dalmacije i Slavonije, a u čast svojih prijatelja na njemačkom jeziku izveli su Mozartovu “Malu noćnu muziku”.

 

Pjevačko društvo „Liederkrantz 1861.“ pod ravnanjem mladog i nadarenog GERALDA FINKA u svom 40-minutnom programu izvelo je skladbe Praetoriusa, Haslera, Gastoldia, Brahmsa, Gunsenheimera, Mozarta, Catalania, Starussa i Bernsteina. Poseban pljesak izmamili su izvedbom skladbe “POD KOPINOM” na hrvatskom jeziku.

 

S gostujućim društvom nastupila je i operna pjevačica CORNELIA GÖTZ članica Semperoper iz Dresdena.

 

Koncert je završio zajedničkim nastupom zborova koji su pod ravnanjem Julijane Žirovčić i klavirsku pratnju Geralda Finka izveli skladbu “SOMEWHERE” .

 

Cjelovečernji koncert u Domu kulture bio je središnji događaj četverodnevnog boravka gostiju iz Njemačke u našem gradu.

Related Post

Graničari svome gradu

Autor - 05/12/2011 0
U čast Dana Grada i blagdana BZ BDM, tradicionalni koncert “GRANIČARI SVOME GRADU” u Dvorani Relković održali su u subotu…

NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE

Autor - 21/09/2015 0
NOVA GRADIŠKA – U subotu (19. 9. 2015.) ljubitelji kazališne umjetnosti u Dvorani Relković mogli su uživati u iznimnoj kazališnoj…

Koncert “The way i see it”

Autor - 28/12/2011 0
U organizaciji članova udruge Hrabro dijete i novogradiške Kršćanske adventističke crkve u Dvorani Relković u utorak 27.prosinca koncert pod nazivom…