U DVORANI RELKOVIĆ

784 0

U petak 5. listopada 2012. u dvorani Relković održan je, pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, zajednički koncert Hrvatskog pjevačkog društva GRANIČAR i Pjevačkog društva LIEDERKRANTZ 1861. iz Herzogenauracha.

 

Bio je ovo uzvratni posjet Društva iz prijateljskog Herzogenauracha i zahvala Graničarima za sudjelovanje na prošlogodišnjoj proslavi 150. obljetnice njihova djelovanja.

 

Pozdravne riječi u ime domaćina uputila je DANIJELA IVINOVIĆ predsjednica Graničara, a dobrodošlicu je gostima iz Njemačke poželio i novogradiški gradonačelnik JOSIP VUKOVIĆ. Uzvratne pozdravne i riječi zahvale na gostoprimstvu uputila je i URSULA WELKER predsjednica gostujućeg društva.

 

HPD „Graničar“ pod ravnanjem JULIJANE ŽIROVČIĆ i glazbenu pratnju MANUELE VUKOVIĆ predstavio se skladbama iz Međimurja, Hrvatskog zagorja, Dalmacije i Slavonije, a u čast svojih prijatelja na njemačkom jeziku izveli su Mozartovu “Malu noćnu muziku”.

 

Pjevačko društvo „Liederkrantz 1861.“ pod ravnanjem mladog i nadarenog GERALDA FINKA u svom 40-minutnom programu izvelo je skladbe Praetoriusa, Haslera, Gastoldia, Brahmsa, Gunsenheimera, Mozarta, Catalania, Starussa i Bernsteina. Poseban pljesak izmamili su izvedbom skladbe “POD KOPINOM” na hrvatskom jeziku.

 

S gostujućim društvom nastupila je i operna pjevačica CORNELIA GÖTZ članica Semperoper iz Dresdena.

 

Koncert je završio zajedničkim nastupom zborova koji su pod ravnanjem Julijane Žirovčić i klavirsku pratnju Geralda Finka izveli skladbu “SOMEWHERE” .

 

Cjelovečernji koncert u Domu kulture bio je središnji događaj četverodnevnog boravka gostiju iz Njemačke u našem gradu.

Related Post

POUMAR

Autor - 14/06/2012 0
Tradicionalni završni koncert Osnovne glazbene škola Učilišta Relković i ove je godine potvrdio da je izniman glazbeni događaj u Novoj…