KONCERT

991 0

U ponedjeljak, 14.listopada 2013. novogradiška publika imala je priliku lijepom glazbom osvježiti sumornu jesenju večer. Za to su se svojim zalaganjem i željom da u Novoj Gradiški, koja je oduvijek bila grad glazbe, kulture, umjetnosti

i lijepe riječi, pobrinuli Učilište Relković uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH organizacijom koncerta mladih talentiranih glazbenika SRĐANA ČALDAROVIĆA, pijaniste i MONIKE CEROVČEC, sopranistice.

 

U prvom dijelu programa dominirali su zvuci klavira iz pera hrvatskih skladatelja: Prvi stavak Sonate Josipa Stolcera Slavenskog svojom tugom gotovo se stopio sa pospanim jesenjim raspoloženjem. Zvuci su postepeno postajali veseliji skladbama Božidara Kunca, Brune Bjelinskog i Frane Paraća.

U drugom dijelu programa zvucima klavira pridružio se topli baršunasti glas sopranistice Monike Cerovčec. Kvaliteta mlade glazbenice došla je do izražaja kroz skladbe Samuela Barbera, Geralda Finza, Blagoja Berse i Rogera Quiltera. Dinamična razlika i senzibilitet izvedbe skladbi pokazuju koliko glazbenica Cerovčec „živi“ glazbu, a publiku dovodi u gotovo isto emocionalno stanje.

 

A za kraj, ostavila je hranu za srce i dušu, poznatu arijiu O MIO BABINO CARO i zaigrala srca publike koja je sa smješkom na usnama napustila dvoranu.

 

Medijski pokrovitelji ove lijepo ugođene glazbene večeri bili su novogradiški Internet portali a sponzor Cvjećarnica Mimoza.

Velika je šteta da je u ovom iznimnom glazbenom događaju koji je bio dar organizatora Novoj Gradiški, građanima, novogradiškim glazbenicima, polaznicima glazbene škole i njihovim roditeljima, srednjošklcima, brojnim učiteljima glazbene kulture na našem području, pjevačkim skupinama….uživala zaista malobrojna publika u Dvorani Relković.

 

Autor POUMAR,

Vanja Markesina, prof.

Related Post

KAZALIŠTE

Autor - 18/04/2012 0
Na kazališnim daskama Dvorane Relković u utorak 17.travnja 2012. ansambl Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba igrao je ADAGIO – izvrsnu…

Graničari svome gradu

Autor - 05/12/2011 0
U čast Dana Grada i blagdana BZ BDM, tradicionalni koncert “GRANIČARI SVOME GRADU” u Dvorani Relković održali su u subotu…

ŽIVOT KAO KAZALIŠTE

Autor - 15/11/2010 0
Život je kazalište u kojem ljudi preuzimaju dodijeljene uloge. Netko će dobiti ulogu ljepotice, netko kralja, netko seljaka, a netko…