TRADICIONALNI KONCERTI TRENKOVACA

619 0

„SAČUVAJMO OBIČAJE STARE“ tradicionalni je koncert koji novogradiški HKUU „Trenk“ organizira u danima kada naš grad obilježava svoj dan i blagdan Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije.

Tako je bilo i proteklog vikenda, 14. i 15.prosinca 2012.

 

U Dvorani Relković Trenkovci su održali dva koncerta i potrudili se zabaviti i do suza nasmijati gledatelje prikazavši predstavu „KIRVAJ“, koja je napravljena prema ideji VESNE VLAOVIĆ, a za tekst i scenu, kako nam rekoše, zaslužni su svi glumci dokazavši to odličnim prikazom slavonskog kirvaja kod već svima znane obitelji Osmokrović. Originalni zvučni i scenski efekti i ovoga su puta plijenili pažnju i nasmijali sve nazočne, a glumci ŽELJKA AKMAČIĆ, BORIS ŠTIMAC, MARIJA FUNES, ANA MUSIĆ, MILKA ORŠULIĆ, KUZMAN VONIĆ, ANKA KOSIĆ, MILAN VIDOŠIĆ, VESNA VLAOVIĆ, LOVRO I KARLO TKALČEC, HELENA VLAOVIĆ, TONI TKALČEC, BRANKO VLAOVIĆ I MELANI VONIĆ za svoj nastup dobili zasluženi pljesak.

 

Na koncertu u petak, 14. prosinca svoj su rad predstavili članovi mlađe i starije dječje folklorne skupine pod vodstvom KATARINE STRAGA, mješovita folklorna skupina „Trenka“ izvedbom čuvenih Bunjevačkih plesova te pjesama i plesova sisačko-moslavačkog kraja, solisti VESNA VLAOVIĆ i MARIO FUNES te pučki pripovjedač MATA BABOGREDAC. U subotu, 15. prosinca „Trenkovcima“ su se pridružili i gosti, članovi Kulturno umjetničkih društava „BJELOVAR“ iz Bjelovara, „KAMEN“ iz Sirača te tamburaški kvintet GLAZBENE ŠKOLE POŽEGA.

 

Obje večeri ista atmosfera, pljesak i odobravanje publike, a zbog velikog interesa, Trenkovci organiziraju još jedan, ovoga puta humanitarni koncert, u četvrtak, 28. prosinca 2012. u dvorani novogradiškog Doma kulture s početkom u 18 sati.

 

s.b. poumar

 


Related Post

GLEDALI SMO MJEHUR OD SAPUNICE

Autor - 24/09/2012 0
U organizaciji POUMAR-a na daskama dvorane Relković u subotu 22.rujna 2012. počela je nova kazališna sezona. Otvorili su je zagrebački…

Pacijent dr. Freuda

Autor - 24/11/2011 0
Na novogradiškim kazališnim daskama u srijedu 23.prosinca 2011. gostovao je zagrebački Teatar Gavran izvedbom poznate komedije-groteske Mire Gavrana „Pacijent doktora…