VEDRI DUH NA NOVOGRADIŠKIM KAZALIŠNIM DASKAMA (foto)

720 0

poumar

NOVA GRADIŠKA 26. svibanj 2011. – U srijedu, 25. svibnja 2011. novogradiška kazališna publika gledala je VEDRI DUH, farsu N.Cowarda u režiji mlade, ali iskusne redateljice AIDE BUKVIĆ i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka. Riječ je o farsi koja je, žareći i paleći po čuvenom londonskom teatru West

Endu, u Engleskoj doživjela dvije tisuće izvedbi u nizu, a zatim se preselila na Broadway. U središtu radnje uspješan je književnik Charles Dominion i njegova druga supruga Ruth koje uznemirava ljubomoran duh njegove prve supruge Elvire. U sve je umiješan osebujan medij, Madame Arcati, bračni par Bradman i dvorkinja Edith.

Odlična gluma i režija, zavidna scenografija i pitanje na kraju: kako i zašto smrtnici posežu za magijom? Koliko su mrtvi prisutni u našim životima i kako na njih utječu?

 

Novogradiška publika burnim je pljeskom pozdravila vedri duh osječkog ansambla- glumce: ALEKSANDRA BOGDANOVIĆA, TATJANU BERTOK ZUPKOVIĆ, ANU STANOJEVIĆ, IVANU SOLDO, ANITU SCHMIDT, MIRU PERIĆ KRALJIK i MILENKA OGNJENOVIĆA.

Related Post