Koncert “The way i see it”

485 0

U organizaciji članova udruge Hrabro dijete i novogradiške Kršćanske adventističke crkve u Dvorani Relković u utorak 27.prosinca koncert pod nazivom „THE WAY I SEE IT“ održao je saksofonista DAVID KOCIJAN.

 

David Kocijan akademski je saksofonist, priznati instrumentalist i stalni član Zagrebačkog kvarteta saksofona. U dosadašnjoj glazbenoj karijeri svirao je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Big bandom HGZ-a, Josipom Lisac, Big bandom Drage Diklića i skupinom Soulfingers. Od 1998. živi u Sloveniji gdje radi kao profesor saksofona.

 

U proljeće 2009. izdaje svoj prvi samostalni album “The Way I See It”, koji sadrži instrumentalne obrade kršćanskih pjesama.

 

Koncertom „THE WAY I SEE IT“, saksofonist David Kocijan novogradiškoj je publici predstavio duhovnu tradicionalnu glazbu afroamerikanaca u modernim aranžmanima.

 

Koncert je imao i humanitarni karakter te su svi nazočni za Udrugu „Hrabro dijete“ darovali sredstva u iznosu 2.400 kuna koja je u ime Udruge primila i zahvalila se svima koji su sudjelovali u organizaciji koncerta predsjednica Udruge Jasminka Žužić.

Related Post

POUMAR

Autor - 11/05/2012 0
U četvrtak 10.svibnja novogradiški ljubitelji klasične glazbe imali su prigodu uživati u pijanističkom koncertu OD DORE DO BLUESA koji je…

Tajanstveni vilinski svijet

Autor - 23/12/2011 0
TAJANSTVENI VILINSKI SVIJET – naziv je spleta maštovitih plesnih koreografija kojima se u novogradiškoj Dvorani Relković predstavio Plesni studio Marine…

NEKA SE ČUJE ROMSKA RIJEČ

Autor - 08/11/2012 0
Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2012., Gradska knjižnica Nova Gradiška u suradnji s Udrugom ROMSKI PUTEVI – ROMANE DROMA u srijedu…