MEĐUNARODNI USPJEH

1784 0

NOVA GRADIŠKA, 30. travnja 2014. – Jedna od najznačajnijih svjetskih harmonikaških manifestacija i sigurno jedna od vodećih na europskoj razini , ove godine 39. Međunarodni susret harmonikaša,

održana je u Puli od 23. do 26. travnja 2014. u pulskom Domu hrvatskih branitelja.

 

Međunarodni susret harmonikaša okupio je preko 600 harmonikaša, mladih glazbenih talenata i stotinjak pedagoga, dirigenata, koncertista i skladatelja iz 16 europskih zemalja; Rusije, Njemačke, Slovenije, Poljske, Srbije, Španjolske; Mađarske, Slovačke, Češke, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Ukrajine, Švedske, Litve te Hrvatske.

 

A među tih 600 harmonikaša koji su slavili harmoniku kao instrument klasične glazbe svirajući skladbe Bacha, Scarlattija, Paganinija, De Seixasa, Zolotarjeva, Norrbacka, Derbenka, ali i domaćih skladatelja, bila je i talentirana učenica 4. razreda Odjela harmonika Osnovne glazbene škole Učilišta Relković – AMALIJA TKALČEC i njezina učiteljica BARICA TUTEK, univ.bacc.mus.

 

Program Susreta obuhvatio je natjecanje solista, komornih sastava i orkestara, a natjecatelje je ocjenjivao međunarodni stručni žiri sastavljen od eminentnih pedagoga, dirigenata, koncertista i skladatelja.

Učenica novogradiške glazbene škole AMALIJA TKALČEC natjecala se u B1 kategoriji (izvođači na harmonici sa standardnim basovima koji su mlađi od 13 godina na dan početka natjecanja) i za svoj nastup dobila visokih 87,00 BODOVA i 2. nagradu. Ispred nje bili su natjecatelji iz Slovačke, Litve, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a Amalija, jedina djevojčica u ovoj kategoriji, bila je najbolja hrvatska natjecateljica u svojoj kategoriji.

 

Osnovna glazbena škola Učilišta Relković ponosna je na uspjeh svoje učenice Amalije Tkalčec i njezine učiteljice Barice Tutek na 39. međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, ali i na sve učenike glazbene škole (i njihove mentore) koji su ove godine imali zapažene nastupe na natjecanjima glazbenih škola , Regionalnim natjecanjima flaute i trube, međužupanijskim smotrama gitarista i pijanista, na brojne nastupe u gradu i županiji, na održane koncerte pred svojim roditeljima i prijateljima. Svi oni su , slavljenjem glazbe, na najbolji moći način predstavljali svoju Školu, svoj grad, županiju i svoju Domovinu.

Related Post

ZA KRAJ LJETA GLAZBE I KULTURE

Autor - 30/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA – U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“ 28. je kolovoza novogradiška kazališna publika uživala u predstavi…