PUMAR najavljuju manifestaciju pod nazivom LICA IZA SLIKOVNICA

756 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 16. svibnja 2020. – Kako tvrde epidemiolozi koronavirus je obuzdan i stavljen pod kontrolu pa su popustile ili ukinute brojne mjere prevencije koje omogućavaju da se normalizira ukupan život. Mnogi su to jedva dočekali, pa građani, mladi i oni stariji, očekuju ponovo u našem gradu organiziranje i održavanje raznih aktivnosti, događanja i manifestacije.
Iz Pučkog otvorenog učilišta MAR tako s veseljem najavljuju novu manifestaciju pod nazivom LICA IZA SLIKOVNICA, u kojoj će na zanimljiv i djeci prihvatljiv način, uz moderirano druženje s ilustratorima i autorima slikovnica, djeca upoznati put od ideje do ukoričene slikovnice.
-U ponedjeljak, 18. 5. ugostit ćemo akademsku slikaricu i spisateljicu Nikolinu Manojlović Vračar te književnicu Sanju Lovrenčić, koja će predstaviti svoje radove za djecu. Dolazi nam i Mingsheng Pi, koji je ilustrirao nekoliko Sanjinih knjiga, dok će nam Iva Valentić, također likovna umjetnica, na zanimljiv način uz tumačenje znakovnog jezika (Mingshen je gluhonijem) približiti posao ilustratora slikovnica – poručuju iz POU MAR i mole sve sudionike da se pridržavaju preporučenih mjera opreza, posebno onih vezanih uz socijalnu distancu.

Susret će biti u gradskom parku, uz sve mjere opreza i socijalnu distancu, a u slučaju lošeg vremena u Domu kulture.

Zbog ograničenog broja sudionika, susreti će se održavati SAMO ZA UNAPRIJED DOGOVORENE DOLASKE.

Manifestacija LICA IZA SLIKOVNICA održava se uz potporu Grada Nova Gradiška i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Related Post