RADIONICA UKRAŠAVANJA – Novi sjaj i ljepota tanjura, boca, šalica …

875 0

DRAGALIĆ, 2. ožujak 2011. – Večeras je u Vatrogasnom domu u Dragaliću završila s radom dvodnevna radionica ukrašavanja čaša, boca, tanjura, zdjelica, vaza i drugih pogodnih predmeta sa bojama za staklo i izradom dekupaže ili salvetne tehnike kojom se lijepe na predmete motivi izrezani sa salveta. Zadovoljna je Đurđa Peterlik, predsjednica

Udruge trobojnica-tkanica, koja je organizirala radionicu jer se odazvalo četrdesetak žena. Zadovoljna je i Lidija Prša, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Dragalić, koja je vodila radionicu, jer su žene brzo savladale tehnike ukrašavanja i bocama, tanjurima, šalicama i drugim prikladnim predmetima dale novi sjaj i ljepotu.

Dio predmeta koje su ukrasile žene će odnijeti svojim kućama, a dio će biti izložen u petak i subotu u Novoj Gradiški na izložbi u prostoru bivše robne kuće gdje Forum žena SDP-a Nova Gradiška priprema prigodnu izložbu radova žena u povodu 8. ožujka Međunarodnog dana žena. Zadovoljna sam odazivom žena na ovu radionicu, posebno mladih žena. Prošle godine smo imale radionicu zlatoveza, a uskoro ćemo organizirati radionicu narodnog veza različitim tehnikama – kaže Đurđa Peterlik. Dodaje da uspješnom radu Udruge trobojnica tkanica doprinosi dobra suradnja s Općinom Dragalić i Osnovnom školom Dragalić.

 

Budući da udruga nema svoj prostor za okupljanje i rad, a gradi se društveni dom u Dragaliću, predsjednica Đurđa Peterlik očekuje da će u njemu dobiti prostor.  

 

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 29/12/2012 0
Na završetku fiskalne 2012.godine želim se osvrnuti sa nekoliko rečenica na razdoblje posljednjih dvanaest mjeseci koji su iza nas.

DAN OPĆINE DRAGALIĆ

Autor - 22/01/2014 0
Vjerujem da bavljenje politikom mora biti posao za opće dobro, želim i dalje vjerovati da su među nama ljudi koji…