Razbojstvo, prijevara, pijani traktorist, požar

413 0

16. ožujka 2012. – Policijski službenici su sinoć obavili očevid

nakon dojave o razbojništvu koje je počinjeno oko 21.55 sati u trgovini na području općine Staro Petrovo Selo. Pritom je utvrđeno da je nepoznati maskirani počinitelj uz prijetnju oružjem od zaposlenica (u dobi od 23 do 27) oduzeo novac. Policija nastavlja svoj rad u cilju pronalaska počinitelja i utvrđivanja bitnih činjenica vezanih uz ovo kazneno djelo.

 

 

U SLAVONSKOM BRODU UKRALI BANKOVNE KARTICE

 

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad tri osobe policija je potvrdila sumnju u kazneno djelo prijevare. Utvrdili su da su dvojica 33-godišnjaka i 19-godišnjakinja pomoću prethodno otuđene bankovne kartice (vlasništvo 80-godišnjakinje) kupovali raznu robu (odjeću, obuću, pića, nakit i dr.). Bankovnu karticu su provlačili na POS uređajima u trgovinama na području Slavonskog Broda, oštetivši vlasnicu za iznos oko 23 tisuće kuna. Slipove su potpisivali imenom vlasnice i na takav način doveli u zabludu zaposlenike trgovina. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv dvojice 33-godišnjaka i 19-godišnjakinje slijedi kaznena prijava.

 

U REŠETARIMA UHIĆEN PIJANI TRAKTORIST

 

– Oko 16.15 sati, jučer u Rešetarima policija je zaustavivši u prometu traktoristu potvrdila niz prekršaja. Utvrđeno je da 60-godišnjak upravlja neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorom prije stjecanja prava na upravljanje. Alko-testom su u vozačevu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1,87 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog, odnosno obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

POŽAR U DOLINI

 

– Jučer je u Policijskoj postaji Nova Gradiška zaprimljena dojava o požaru na otvorenom prostoru u Dolini (općina Vrbje). Policijski službenici su utvrdili da je nepoznati počinitelj u vremenu od 8. do 15. ožujka palio suhu travu i lišće. Vatra je pritom zahvatila oko pet hektara površine na otvorenom prostoru i oštetila nasade oraha, lješnjaka i jasena, vlasništvo 30-godišnjakinje iz Nove Gradiške. Požar se sam ugasio, pa nije bilo intervencije vatrogasaca. Slijedi rad policije u cilju pronalaska počinitelja i podnošenja odgovarajućih pismena.

Related Post