POLICIJSKA 24 SATA: Bosanac Mercedesom 237 na sat

399 0

19. listopad 2012. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano pet (5) kaznenih djela. U području prometa, dogodilo se šest (6) prometnih nesreća od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama i četiri (4) s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri (3) osobe su teže, a pet (5) osoba lakše ozlijeđene. Zabilježena su dva (2) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva (2) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

KAZNENO DJELO – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom iz Slavonskog Broda, zbog sumnje u kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti. Pritom su utvrdili da je on, kao odgovorna osoba trgovačkog društva, s ciljem pribavljanja imovinske koristi, nekoliko puta platio drugim tvrtkama izvođenje radova na svojim privatnim objektima, oštetivši trgovačko društvo za više desetaka tisuća kuna. Policija u suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 61-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu.

 

PROMETNA NESREĆA – Jučer, oko 15.45 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici B. Milanovića i S. Vraza, dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe teško ozlijeđene, a tri osobe lakše. Prometna nesreća se dogodila, jer je 53-godišnjak upravljajući mopedom, ušao u raskrižje, ne propustivši osobni automobil Renault (kojim je upravljao 43-godišnjak) s prednošću prolaska. Pritom je u izbjegavanju došlo do udara jednog vozila u drugo, pada mopeda sa vozačem na kolnik i slijetanja osobnog automobila sa kolnika u iskopanu rupu na zemljanoj površini. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 43-godišnji vozač, te 64-godišnja i 32-godišnja putnica iz osobnog automobila, koji su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Lakše su ozlijeđeni vozač mopeda, te 8-godišnja i 9-godišnja djevojčica (putnice iz osobnog automobila). Policija u suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 53-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu.

 

PREKRŠAJ – Jučer, oko 11.30 sati, policijski službenici su nadzirući promet na autocesti kod Lužana utvrdili prekršaj prekoračenja brzine. Utvrdili su da 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravlja osobnim automobilom Mercedes, krećući se brzinom od 237 kilometara na sat. Policajci su mu zbog počinjenog prekršaja izdali prekršajni nalog, kojim je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od godine dana.

Related Post