Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu

430 0

Brodsko-posavska županija i partneri Dom zdravlja Slavonski Brod i Dom zdravlja „dr. Andrija Štampar“ iz Nove Gradiške provode projekt “Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu”.

Autor bpz.hr

SLAVONSKI BROD, 13. studeni 2020. – Projekt “Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu” obuhvaća infrastrukturne radove na izgradnji novog krila zgrade u Domu zdravlja Slavonski Brod, manje infrastrukturne radove u Domu zdravlja Nova Gradiška te nabavu medicinske opreme, kako za domove zdravlja, tako i za koncesionare u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a njegov krajnji cilj je unapređenje infrastrukture putem obnove novih zgrada i obnova domova zdravlja u Okučanima, Davoru i Starom Petrovom Selu, čime se, uz podizanje standarda usluge u zdravstvu, planira i smanjiti broj uputnica za specijalističke preglede.

Projekt se financira temeljem provedenog javnog poziva „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Projekt se provodi od 11. lipnja 2018. godine do 11. prosinca 2020. godine, a sufinanciran je u iznosu od 85% od EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRD), iz Prioritetne osi Socijalno uključivanje i zdravlje Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi Ukupna vrijednost projekta je 11.843.801,88 kn, dok je iznos bespovratnih sredstava 10.067.231,58 kn. Projekt je pripremao Centar za razvoj Brodsko-posavske županije u proljeće 2018. godine i sada pruža tehničku pomoć u provedbi projekta.

Related Post

Autor - 14/02/2017 0
Hrvatski ratni veterani bjelovarsko bilogorske županije prije pet godina, 15. veljače 2012., odlučili su teritorij svoga djelovanja proširiti izvan granica…