REKORDER 2.63 PROMILA: Pod utjecajem alkohola, uhvaćeno i sankcionirano 19 vozača

696 0

SLAVONSKI BROD, 24. rujna 2019. – Nastavljaju se pojačani policijski nadzori u prometu, a policijski službenici posebnu pozornost posvećuju težim prometnim prekršajima i recidivistima.
Na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan, od 16. do 23. rujna, dogodilo se 20 prometnih nesreća, u kojima je 6 osoba lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba teško ozlijeđena.
U pojačanim policijskim nadzorima, policijski službenici su prošli tjedan, utvrdili 442 prometna prekršaja, od kojih je utvrđeno najviše (164) prekršaja nepropisnih brzina (u naselju 106, a izvan naselja 58 prekršaja).

Motociklom nabrijao do 222 km/h
Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 21. rujna, u 13.30 sati, pri vožnji nepropisnom brzinom „ulovili“ su vozača motocikla. Naime, utvrdili su da se radi o 36-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je autocestom A3, u blizini Nove Gradiške, upravljao motociklom, austrijskih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 222 kilometra na sat, unatoč ograničenju od 130 km/h. Vozač je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „A“ kategorije u trajanju od mjesec dana.
U 98 slučaja prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima.

Upravljao vozilom s 2.63 promila alkohola u organizmu
U nedjelju (22. rujna), u 18.20 sati, na području Općine Okučani, policijski službenici Policijske postaje Okučani, prilikom redovitog nadzora u prometu, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 55-godišnjak. Policajci su alko testiranjem vozača u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 2.63 promila. Alkoholiziranog vozača su odmah isključili iz prometa i zadržali u policiji na otriježnjenju, te protiv njega podnose prekršajni nalog mjerodavnom Općinskom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Nadalje, sankcioniran je 21 vozač, koji je na nepropisan način tijekom vožnje koristio mobitel, 11 vozača koji su počinili prekršaj nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 6 vozača koji nisu koristili zaštitne kacige tijekom vožnje, 5 vozača koji su upravljali motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaza, neregistrirano vozilo, istek važenja prometne dozvole, obveze vozača prema pješacima i dr.).

Related Post