ROK 10 MJESECI: Kreće izgradnja Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška vrijednog 35 milijuna kuna

3078 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 1. srpnja 2019. – Ugovor o izgradnji „Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška”, te nadzoru danas su potpisali direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Adam Đanić, predstavnik izvođača radova i direktor tvrtke „GIC Gradnja” iz Zagreba Boris Heljić i direktor tvrtke , „Ingri” iz Ruščice, Ivan Rašić.

Na svečanosti potpisivanja ugovora i Industrijskom parku  nazočni su bili gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i zamjenik brodsko-posavskog župana  Stjepan Bošnjaković.

Ukupna vrijednost projekta (bez PDV-a)  iznosi 29.847.343,00 kune, od čega bespovratna europska sredstva iznose 19.945.084,25 kuna. Završetak izgradnje objekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ planiran je tijekom mjeseca travnja 2020. godine.

Svi su   pohvalno  govorili o ovom  izuzetno značajnom projektu za gospodarski razvoj i poduzetničku klimu u Industrijskom parku i Novoj Gradiški, te zapošljavanju i značaju koji ima za regiju.

                        Industrijski park  prepoznatljiva ulagačka destinacija

-Cilj je stvoriti međunarodno prepoznatu vrhunsku ulagačku destinaciju i inkubator koji pruža ciljane, visokospecijalizirane usluge poduzećima, istraživačkim i obrazovnim institucijama u području razvoja i primjene novih tehnologija, znanja i inovacija u ciljanim industrijskim sektorima. Sve to omogućit će jačanje kapaciteta poduzeća za razvoj inovativnih proizvoda i usluga, potaknuti unapređenje konkurentnosti poslovnog sektora te stvaranje i privlačenje inovativnih i tehnološki orijentiranih poduzeća u tehnološki intenzivne sektore, s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanjem okolišem i resursima – kazao je Adam Đanić, izražavajući zadovoljstvo što već postoji interes za 50 posto kapaciteta  Tehnološkog inkubatora.

Zamašnjak za razvoj gospodarstva i ljude ovoga kraja

-Došao je ozbiljan trenutak potpisivanja ugovora jer ovo je prvi projekt u nizu koji će činiti ciklus novih ulaganja u Industrijski park. Lokalna samouprava se pokrenula kako bi se planirani projekti u gospodarstvo  realizirali. Ulagati u gospodarstvo je izuzetno teško, jer  je potrebno puno lobiranja i vremena. S obzirom da se ovaj projekt većim dijelom financira sredstvima Europske unije, proces je bio znatno sporiji. Ovo je početak jednog velikog projekta koji će se brzo nastaviti u realizaciji drugih projekata. Time ćemo postati najveća ulagačka destinacija, a  sve ovo što se događa povijesni su dani za Novu Gradišku i  jedan veliki zamašnjak za razvoj gospodarstva i ljude ovoga kraja– kazao je uz ostalo gradonačelnik Vinko Grgić.

Prvi poduzetnički inkubator takve vrste u Brodsko posavskoj županiji

-Pratim ovu priču od samih početaka. Drago mi je da je ovaj projekt doveden pred svoju izvedbenu fazu. To će biti prvi poduzetnički inkubator takve vrste u Brodsko posavskoj županiji. Veseli činjenica da je popunjenost već sada 50 posto što će biti dodatna priča i benefit kvaliteti Industrijskog parka. Ujedno je to i dobra prilika za startupove, tehnološki inovativne tvrtke u Novoj Gradiški i širem okruženju kako bi pridonosili razvoju gospodarstva i šire društvene zajednice. U ovom se trenutku provode brojni projekti na području Brodsko posavske županije, sustav navodnavanja Davor-Orubica, kompletna lučka i riječka infrastruktura u Luci Slavonski Brod. Radimo i na četiri projekta izgradnje širokopojasne infrastrukture, To je naša misija, stvarati uvjete za gospodarski napredak i razvoj. Projekt Tehnološkog inkubatora je upravo takav – kazao je zamjenik župana Stjepan Bošnjaković.

Najam prostora i visokospecijalizirane usluge poslovne podrške za poticanje konkurentnosti poduzeća

Realizacija projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ uključivat će izgradnju i opremanje objekta ukupne površine 5.046 m2 s 55 prostornih jedinica veličine od 15 do 223 m2te će posjedovati međunarodno priznati certifikat zelene gradnje LEED. Tehnološki inkubator Nova Gradiška bit će namijenjen startupima, tehnološki orijentiranim poduzećima, kao i svim budućim poduzetnicima. Usluge koje će se korisnicima pružati unutar Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška su najam prostora i visokospecijalizirane usluge poslovne podrške za poticanje konkurentnosti poduzeća. Uz navedeno,   korisnicima će se nuditi i novost na području Brodsko-posavske županije, a to je moderno opremljen coworking prostorom s informatičkom opremom i programima. Navedeno će omogućiti jačanje kapaciteta poduzeća za razvoj inovativnih proizvoda i usluga što će unaprijediti poslovanje i konkurentnost poduzetničkog sektora, Industrijskog parka Nova Gradiška te regije.

Related Post