Izgradnja betonske baze u Industrijskom parku

2699 0

Autor Franjo Samardžić
Veoma je važna za investitore u Industrijskom parku jer će riješiti problem opskrbe betonom koji se morao dovoziti iz drugih udaljenijih mjesta što je povećavalo troškove izgradnje
NOVA GRADIŠKA, 1. srpnja 2019. . – Privodi se kraju izgradnja betonske baze u Industrijskom parku Nova Gradiška. Na površini od 5.500 kvadratnih metara gradi ju tvrtka Krešimir d.o.o. iz Slavonskog Broda. Veoma je važna za investitore u Industrijskom parku jer će riješiti problem opskrbe betonom koji se morao dovoziti iz drugih udaljenijih mjesta što je povećavalo troškove izgradnje. Korist će imati i građani, ali i drugi investitori koji grade na području grada i okolnih općina jer će beton moći kupiti po nižim cijenama, a koji je sada među najskupljima u Hrvatskoj.
Izgradnja betonske baze u Industrijskom parku bila je, otprilike prije godinu dana i jedna od tema na aktualnom satu Gradskog vijeća kada je reagiralo nekoliko oporbenih vijećnika koji su smatrali da će biti zagađivač okoliša i da joj zbog toga tamo nije mjesto.
Betonska baza gradi se na temelju studije utjecaja na okoliš i raditi će po svim ekološkim standardima i nikoga, što se tiče onečišćenja, kako se navodi, neće ugrožavati. Ono što će zagađivati okoliš su mikseri koji će odvoziti beton, a koji i sada dolaze i dovoze beton za izgradnju hala u Industrijskom parku. Nova Gradiška ima betonsku bazu u središtu grada. Radi kod Plodina pa građani mogu procijeniti  koliko zagađuje okoliš. Do sada se nitko nije žalio.

Related Post