„ZAŽELI“ -PROJEKT ZAPOŠLJAVANJA ŽENA: 45 žena sa područja Općina Davor, Vrbje i Dragalić potpisalo ugovore u zapošljavanju

1864 0

DAVOR, VRBJE, DRAGALIĆ, 2. svibnja 2018. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška danas je potpisalo ugovor o zasnivanju radnog odnosa sa 45 žena sa područja Općina Davor, Vrbje i Dragalić.

Kako kaže Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva CK i voditelj projekta, u Davoru je zaposleno 19 žena, od kojih je 16 starije od 50 godina, dvije su invalidne osobe, a jedna žena je imala obiteljsko nasilje. U općini Vrbje zaposleno je 11 žena starijih od 50 godina, a u Općini Dragalić 15 žena od kojih je 14 sarije od 50 godina i jednu ženu koja je pretrpjela obiteljsko nasilje.

Žene su uz bicikle dobile, ruksake, klompe, majice, kape, rukavice i kišne mantile. Dobiti će i higijenske potrepštine za održavanje čistoće u kućanstvu kao i higijenske potrepštine za korisnike. Žene su radni odnos zasnovale od 1. svibnja, raditi će naredne dvije godine i skrbiti o 225 korisnika starije životne dobi.

Franjo Pavlović i Kristina Arić, koordinatorica projekta „Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje, ženama su obrazložili njihove radne obveze i način na koji će skrbiti o starim i nemoćnim osobama.

Dodajmo da su partneri u ovom projektu vrijednom 6.9 milijuna kuna, koji se u cijelosti sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, još područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

U ime Općine Vrbje, koja kao partner Gradskog odbora Crvenog križa Nova Gradiška, ženama se u Vrbju obratio načelnik Igor Jurišić. Izrazio je zadovoljstvo što je projekt dobro apliciran na natječaj, što se kreće s njegovom realizacijom, te što će se s područja općine zaposliti 11 teško zapošljivih žena starijih preko 50 godina koje će skrbiti o starim i nemoćnim osobama. Dodao je da je Općina Vrbje i ranije provodila slične projekte u suradnji s Zavodom za zapošljavanje, ali da su trajali po nekoliko mjeseci.

-S obzirom na 85 korisnika, staračkih domaćinstava i osoba u starijoj životnoj dobi, uspjeli smo dobiti interes 15 žena koje su potrebne za njihovu skrb. Potpisale su ugovore na 24 mjeseca i nije kao do sada na šest mjeseci kako je to bilo u programu koji se realizirao preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Bitno je za istaći da je ovo dugotrajniji program, sigurniji je za žene koje su se zaposlile jer će imati kontinuirane prihode, ali bolji za korisnike o kojima će skrbiti jer se neće kao do sada skrb prekidati u zimskom periodu. Bitno je za naglasiti da se kod nas javio dovoljan broj žena starijih od pedeset godina koje su ispunjavale uvjete. Današnje potpisivanje ugovora o zapošljavanju se događa u sklopu obilježavanja Dana Općine Dragalić koji je 2. svibnja – kazao je Zvonimir Karlik, načelnik Općine Dragalić.

Related Post

Autor - 15/04/2019 0
Petorica braće Pavletić osnivači su i članovi udruge Arteco, izrađuju ekološko umjetničke skulpture od vinove loze i maslinovog drveta i…