Sa 2,96 promila fizičkim napadom rješavao nesuglasice, a nakon triježnjenja u policiji izašao s prekršajnom prijavom

1107 0

SLAVONSKI BROD, 30. studeni 2020. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, intervenirali su dva puta zbog narušavanja javnog reda i mira.

U subotu (28. studenoga) oko 0.30 sati, u Slavonskom Brodu, javni red i mir narušavao je 42-godišnjak koji je putem glazbene linije glasno reproducirao glazbu i ometao noćni mir građana. Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu 42-godišnjeg prekršitelja očitana je koncentracija alkohola u organizmu od 0,46 g/kg alkohola u krvi ispitanika. Daljnjim provjerama policijski službenici su utvrdili da 42-godišnji hrvatski državljanin nije prijavio prebivalište u zakonskom roku. Obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, prekršitelj je zadržan u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policija protiv 42-godišnjaka podnosi prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona prebivalištu.

Istog dana, oko 13 sati, na području Općine Cernik, na ulici, javni red i mir vikom i galamom narušavao je alkoholizirani 39-godišnjak, koji je zbog otprije narušenih međuljudskih odnosa fizički napao 56-godišnjaka. Policajci su u organizmu 39-godišnjaka alkotestom očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,96 promila, koji je također zadržan u policijskim prostorijama do prestanka djelovanja utjecaja alkohola. Policijski službenici protiv prekršitelja podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Related Post