SABORSKI ZASTUPNICI IZ V. IZBORNE JEDINICE: Zbog koalicijskog sporazuma Vlaović ne ide u Sabor

3521 0

U koalicijskom sporazumu stoji da HSS dobiva treće mjesto na listi Restart koalicije koje je pripalo Vlaoviću. S trećeg mjesta preferencijalnim glasovima izgurao ga je Vinko Grgić, tako da su sva tri saborska zastupnika iz V. izborne jedinice iz redova SDP-a

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 6, lipnja 2020. – Donosimo imena novih saborskih zastupnika iz V. izborne jedinice i broj glasove koje su dobili na jučerašnjim izborima. Neki vjerojatno neće iskoristiti povjerenje birača i sjesti u saborske klupe. Odnosi se to ponajprije na Zdravka Marića (nezavisni) sa liste HDZ-a koji će pretpostavlja se i dalje nastaviti sjediti u ministarskoj stolici u Vladi Andreja Plenkovića pa njegovo mjesto u Saboru dobiti netko drugi sa liste HDZ-a.
Isto tako nije za vjerovati da će Predrag Fred Matić stolicu u EU parlamentu zamijeniti stolicom u Hrvatskom saboru pa će ga zamijeniti netko drugi sa liste Restart koalicije, ali iz redova SDP-a. Očekivalo se da će to po broju dobivenih glasova biti bivši saborski zastupnik Davor Vlaović. Kako, međutim doznajemo, u koalicijskom sporazumu stoji da HSS dobiva treće mjesto na listi Restart koalicije koje je pripalo Vlaoviću. S trećeg mjesta preferencijalnim glasovima izgurao ga je Vinko Grgić, tako da su sva tri saborska zastupnika iz V. izborne jedinice iz redova SDP-a pa će tako, ako Fred Matića ostane u EU parlamentu doći drugi esdepeovac.

Saborski zastupnici iz 5. izborne jedinice

ZDRAVKO MARIĆ 21.777
IVAN PENAVA 12.606
PREDRAG FRED MATIĆ 6423
DARKO PULJAŠIĆ 3311
DANIJEL MARUŠIĆ 3310
VINKO GRGIĆ 2746
JOSIP ALADROVIĆ 2549
PERO ĆOSIĆ 1923
MARIO BANOŽIĆ 1869
MARIJAN PAVLIČEK 1491
MLADEN KARLIĆ 1389
RUŽICA VUKOVAC 1200
MARINA OPAČAK BILIĆ 1083
MARIJANA BALIĆ 580

Related Post