3 NOVOGRADIŠČANA U SABORSKIM KLUPAMA: Danijel Marušić (HDZ), Vinko Grgić (SDP) i Davor Vlaović (HSS)

3727 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 6.  srpnja 2020. –  Izgledno je da će Nova Gradiška kao mali grad u  najnovijem sazivu Hrvatskog sabora  imati čak tri saborska zastupnika. Prema neslužbenim podacima DIP-a  mjesta u saborskim klupama  birači u V. izbornoj jedinici potvrdili   županu Danijelu Marušiću koji  se  u uvjerljivoj pobjedi HDZ- a  nalazio  tek na osmom mjestu  pobjedničke liste. Sa liste Restart koalicije u Sabore će  Vinko Grgić (SDP), novogradiški gradonačelnik i  saborski zastupnik u prošlom mandatu, te Davor Valaović  (HSS), također sa liste Restart koalicije i  saborski zastupnik u prošlom mandatu.

Treba  reći da su svi novogradiški kandidati dobili  zavidan broj preferencijskih glasova.  Najviše ih je dobio Vinko Grgić 10,14 posto, Danijel Marušić  je dobio  4,91 posto,  a  Davor Vlaović  4,77 posto.

Dakako, ne mora to biti tako i ne moraju sva trojica u saborske klupe. Ovisi to, osim o  preferencijalnim glasovima, odabiru i stranačkim politikama. Tako, naprimjer, Danijel Marušić već nije  iskoristio  mogućnost da bude saborski zastupnik i odlučio se da samo obnaša  dužnost brodsko-posavskog župana.

Related Post