SAŽETAK POLICIJSKA 24 SATA

441 0

Traži se mlada biciklistkinja koja je oborila staricu i

teško ju ozlijedila

 

 

Oko 9 sati, jučer u Slavonskom Brodu, u Ulici Andrije Štampara, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policija je očevidom i prikupljenim saznanjima, utvrdila da je nepoznata mlađa ženska osoba upravljala biciklom nogostupom, udarivši pritom u 75-godišnju pješakinju koja je pala na nogostup. Ozlijeđenoj ženi je naknadno pružena liječnička pomoć u bolnici, a ozljede su okvalificirane kao teške. Policija prikuplja saznanja i nastavlja rad u cilju pronalaska vozačice bicikla.

 

SAŽETAK 24 SATA

 

– Jučer je na području policijske uprave evidentirano devet (9) kaznenih djela, od kojih je većina u strukturi općeg kriminaliteta, a najbrojnija su kaznena djela protiv imovine. Na prometnicama se dogodile četiri (4) prometne nesreće od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama i dvije (2) s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama, jedna (1) osoba je lakše i jedna (1) teže ozlijeđena. Policija je u tri (3) slučaja intervenirala zbog narušavanja javnog reda i mira i u jednom (1) slučaju zbog nasilja u obitelji, te je protiv počinitelja podnijela optužne prijedloge.

 

UKRADEN METALNI ČAMAC I ZAKLJUČAN BICIKL

 

– Jučer je, 44-godišnjak u Policijskoj postaji Vrpolje prijavio da mu je od polovice do kraja svibnja, na području općine Oprisavci, otuđen metalni čamac, koji je bio vezan na obali rijeke Save. Policija traga za počiniteljem.

U Policijsku postaju Slavonski Brod, jučer je 47-godišnjak prijavio, da mu je iz podrumskih prostorija stambene zgrade u Ulici Nikole Zrinskog u Slavonskom Brodu, otuđen zaključani bicikl. Policija traga za počiniteljem.

 

POLICIJA PRONAŠLA LOPOVA ZLATMNINE

 

– Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u krađu zlatnine iz obiteljske kuće (vlasništvo 52-godišnjaka) na području općine Oprisavci. Policajci su utvrdili da je mladić tijekom lipnja iz prostorije otključane kuće, otuđio više komada zlatnog nakita, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija protiv 21-godišnjaka dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu.

 

UHVAĆEN U ŠVERCVU CIJEVI ZA GRIJANJE

 

– Jučer, oko 11 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski i carinski službenici su kontrolirali teretno vozilo Iveco (BiH nacionalnih oznaka i broja) kojim je upravljao 33-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i pronašli neprijavljenu robu. Naime, osim prijavljene, uglavnom tekstilne robe, prevozio je i više stotina cijevi za grijanje i nekoliko rabljenih guma. Daljnje postupanje su preuzeli službenici carine.

 

PROTJERAN TURČIN KOJI JE ILEGALNO UŠAO U HRVATSKU

 

– Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su sinoć oko 21.20 sati, utvrdili da je 34-godišnji državljanin Turske, ušao na graničnom prijelazu Stara Gradiška u Republiku Hrvatsku, skrivajući se u kabini teretnog vozila i na takav način izbjegao graničnu kontrolu. Protiv njega je policija u upravnom postupku donijela rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske na vrijeme od jedne godine, te je preko istog graničnog prijelaza napustio Republiku Hrvatsku.


PRONAŠLI TOPOVSKO ZRNO

 

– Djelatnici poduzeća iz Slavonskog Broda su jučer, oko 14.40 sati u Slavonskom Brodu, u Cankarevoj ulici, prilikom iskapanja zemlje i izvođenja radova pronašli ubojito sredstvo. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da je riječ o neeksplodiranom topovskom zrnu cal. 40 milimetara, koje su preuzeli radi daljnjeg uništenja.

Related Post