SARS-CoV-2 JE MEĐU NAMA: Na području Brodsko-posavske županije je 27 rekordnih novozaraženih

652 0

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže umjesto da rizična okupljanja zabrani

SLAVONSKI BROD, 28. kolovoza 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 27 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 što je do sada najveći broj novozaraženih osoba na dnevnoj razini.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

grad Slavonski Brod (14), općina Staro Petrovo Selo (4) te po 1 osoba s područja grada Nove Gradiške i općina Davor, Vrbje, Oriovac, Brodski Stupnik, Bebrina, Sibinj, Bukovlje i Klakar.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 379, dok je broj aktivnih slučajeva 135 (podatak na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 7 osoba (1 više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalaze 794 osobe (35 osoba više u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.

Tijekom današnjeg dana održat će se sastanci sa gradskim i općinskim stožerima civilne zaštite, a nakon toga i sjednica županijskog stožera civilne zaštite na kojoj će se donijeti prijedlog o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije, a koji će odmah biti dostavljen nacionalnom Stožeru CZ radi donošenja Odluke.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – navodi se u današnjem priopćenju Stožera CZ BPŽ.

 

Related Post

Požari kod Klisa i na Dugom Otoku

Autor - 13/08/2020 0
Vatrogasno operativno središte zaprimilo je 12. kolovoza nekoliko dojava o požarima otvorenog prostora na priobalju. Gotovo istovremeno su izbili veliki…