SASTANAK OPĆINSKIH NAČELNIKA NOVOGRADIŠKOG KRAJA I NOVOGRADIŠKOG GRADONAČELNIKA

2018 0

OKUČANI, 4. listopada 2016. – Aca Vidaković načelnik Općine Okučani bio je danas domaćin redovnog sastanaka općinskih načelnika novogradiškog područja i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, koji je njihov inicijator.

Sastanak je potvrdio da ima aktivnosti od zajedničkog interesa i da imaju o čemu razgovarati, razmjenjivati informacije i usklađivati stavove.

 

O provedbi zajedničkog projekta vođenja širokopojasnog interneta, odnosno izgradnji širokopojasne infrastrukture koji je inicirao Grad Nova Gradiška izvijestio je Zlatko Grabar, gradonačelnikov savjetnik koji ga vodi. Kako je naglasio, napravljen je dobar posao, prikuplja se potrebna dokumentacija i projekt se realizira utvrđenom dinamikom. Grad je proveo postupak nabave, a angažiran je konzultant. Nakon javne rasprave i poslova na javno-privatnom partnerstvu uslijedit će nominiranje projekta, koji je. kako je kazao Vinko Grgić, prvi u Slavoniji.

Podsjetimo. Širokopojasna infrastruktura gradi se sredstvima EU i dijelom sredstvima operatora. Ukupna vrijednost procijenjena je na 16 milijuna eura. Rezultat će biti 20 puta veća brzina uz cijenu koju sada plaćaju korisnici.

-Radujemo se završetku projekta – zaključio je Aca Vidaković i potaknuo raspravu o statusu Opće bolnice Nova Gradiška i njenom najavljenom izdvajanju iz sastava opće bolnice „Josip Benčević“ Slavonski Brod.

Zaključeno je da je vraćanje pravnog statusa novogradiškoj bolnici zajednički cilj svih jedinica lokalne samouprave u zapadnom dijelu županije, posebno stanovništva s područja Općina Stara Gradiška i Okučani, te područja Novske odakle pacijenti dolaze u novogradišku bolnicu. Zato će kod Brodsko-posavske županije zajedno poduzeti potrebne mjere, kako se ne bi desilo, kao do sada, da sve prođe mino jedinica lokalne samouprave.

Dosta rasprave i različitih mišljenja bilo je oko provođenja integracije vodoopskrbnih područja i vodoopskrbnih sustava kojima upravljaju „Slavča“ d.o.o. i Regionalni vodovod Davor – Nova Gradiška u jedinstveno vodoopskrbno područje. Kako se moglo čuti od direktora „Slavče“ Ivana Mikića tehnička integracija se privodi kraju ali integracija društava ne. Svi su se načelnici složili s stavovima Vinka Grgića i Ace Vidakovića da građanima i ostalim korisnicima treba osigurati kvalitetnu vodu, a postavili su i pitanje njene cijene. Imajući u vidu financijske dubioze, Aca Vidaković je izrazio bojazan da bi mogli plaćati najskuplju vodu. Bilo je govora o poslovnim udjelima i upravljanju u novom poduzeću te više puta spominjano kako se problem godinama bezuspješno pokušava riješiti. Zlatko Aga, općinski načelnik u Rešetarima smatra da je temelj za daljnji razgovor kvalitetan i pravičan Društveni dogovor u čemu ga je podržao i Pavo Klarić općinski načelnik Gornjim Bogićevcima koji je kazao da prošlost treba zaboraviti i cijelu priču što prije završiti.Opskrba vodom tema je o kojoj će se sigurno još raspravljati.

Gradonačelnik Vinko Grgić obavijestio je općinske načelnike o izradi strategije razvoja Grada Nova Gradiška i od njih zatražio da ako imaju projekte i programe koji su kompatibilni s Novom Gradiškom da ih dostave.

Općinski načelnici i gradonačelnik Nove Gradiške razgledali su Spomen sobu RVO „Bljesak“ i zapalili svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Related Post

VANDALIZAM U OKUČANIMA

Autor - 13/04/2016 0
OKUČANI, 13. travanj 2016. – U noći s 11. travnja na 12. travanj ove godine, na području općine Okučani dogodila…

OPĆINA OKUČANI

Autor - 21/11/2014 0
OKUČANI 21. studeni 2014. – Sinoć je u Okučanima u organizaciji OO HDZ-a – Zajednice žena “Katarina Zrinski” Okučani održana…