POČEO DJEČJI TJEDAN

1123 0

NOVA GRADIŠKA, 3. listopada 2016. – Danas je prigodno na središnjem gradskom trgu simbolično obilježen početak Dječjeg tjedna. Točno u podne djeca su, držeći se za ruke, glasno izgovarale moto „Ljubav djeci prije svega“

i pjevala pjesmu „Kad si sretan“.

– Nalazimo se na početku najljepšeg tjedna u godini, Dječjeg tjedna u kome pozivamo učiteljice i odgojiteljice i sve odrasle da, ne samo ovaj tjedan, ali ovaj tjedan osobito, osluškuju ono što nam želite reći. Želimo da vas čujemo, nastojimo vama prilagoditi tempo svog života i obveza kako biste odrastali u zdravoj sredini, zdravom gradu i zdravim obiteljima i na taj način bili sretni kao i mi odrasli zajedno s vama. Želim da ovaj tjedan uživate u igrama i radionicama te ostalim sadržajima koje vam nudimo – kazala je Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“ i poželjela okupljenoj djeci da odrastaju u igri, veselju, zdravlju i zabavi.

Zahvalila je svim odraslima, učiteljicama i predstavnicama Grada koji su danas došli kako bi otvorili Dječju tjedan i obilježili Međunarodni dan djeteta.

Okupljenu djecu pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić. Izrazila je zadovoljstvo što je s njima i uručila pozdrave gradonačelnika Vinka Grgića. Zaželjela im je puno dječjih osmijeha, sreće i aktivnosti u Dječjem tjednu.

-Puno pozornosti vama ćemo posvetiti. Očekujemo vas u gradskoj vijećnici da čujemo što nam imate reći. Veselite se djetinjstvu – kazala je Vesna Đapić.

Društva „Naša djeca“ ovoga tjedna priredila je brojne aktivnosti s djecom i za djecu, ali i aktivnosti čiji je cilj usmjeriti pozornost javnosti prema položaju, pravima i potrebama djece u društvu.

Related Post