Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja grada Županje posjetila novogradišku udrugu i posjetila nekadašnju bojišnicu

689 0

NOVA GRADIŠKA – Članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Županje bili su 29. svibnja gosti novogradiške Udruge roditelja poginulih branitelja.

Zajedno su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kod Spomen obilježja u Novoj Gradiški polaganjem vijenca i cvijeća, paljenjem svijeća, minutom šutnje i molitvom.

Posjetili su potom cernički Franjevački samostan i razgledali Biblijsko-arheološku izložbu i Muzej, nastavili put do Cerničke Šagovine, a potom Dragalića, Gorica, Gornjih Bogićevaca i Okučana gdje su počast odali i kod novog Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u VRO “Bljesak”.

Tijekom posjete nekadašnje novogradiške bojišnice svojevrsni sat povijesti održao je prof. Ante Vukšić, predsjednik novogradiške Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz domovinskog rata grada Nova Gradiška.

– Cilj ovakvih posjeta obrana je stečevina Domovinskog rata i digniteta hrvatskih branitelja, koji su na čelu s dr. Franjom Tuđmanom temelj hrvatske države. I to nam nitko ne smije “krasti”- naglasio je, među ostalim, u razgovoru prof. Vukšić.

Koliko im znače ovakva druženja, iako su ih godine “pritisle” istaknuo nam je i predsjednik Udruge roditelja iz Županje Antun Juračić te naglasio kako će sve dok budu mogli obilaziti mjesta iz Domovinskoga rata i odavati počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, kojih se svakodnevno, kao i svojih poginulih sinova i kćeri, sjećaju i za njih mole.

Related Post

Vatrogasci izravno spasili 30 građana

Autor - 01/01/2021 0
Vatrogasci iz gotovo cijele Hrvatske, zajedno sa svim raspoloživim snagama Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, već peti dan nastavljaju s uklanjanjem…