LOŠ PRIMJER: U nekoliko dana „Zeleni otok“ u Ulici kralja Zvonimira pretvorio se u odlagalište otpada

595 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 26. lipnja 2019. – U samo nekoliko dana, od blagdana Tijelova do Dana državnosti, oko kontejnera za odlaganje plastike, papira i stakla neodgovorni građani su u Ulici kralja Zvonimira napravili odlagalište otpada. Što su sve odložili može se vidjeti na fotografijama.
Ovaj primjer pokazuje da će tvrtka „Odlagalište“ od 1. kolovoza, kada počinje odvojeno prikupljanje papira i plastike, ali i svi drugi sudionici u akciji razvrstavanja otpada na kućnom pragu morati dosta poraditi na edukaciji građana i osvijestiti ih o nužnosti brige za otpad, njegovo razvrstavanje, odlaganje i čuvanje životnog okoliša.
Tvrtka „Odlagalište“ ovih je dana građanima na kućne adrese dostavila Izjavu o načinu korištenja usluge odvoza kućnog otpada, te obavijest o odvojenom sakupljanju papira i plastike s uputama koje se sve vrste papira i plastike stavljaju u vreće, koje su također dobili.

Related Post

BRANITELJI TRAŽE POSAO

Autor - 21/04/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 18. travanj 2015. – U Brodsko–posavskoj županiji na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u ožujku su 1453 hrvatska branitelja…