KUU Cernik tradicija i kvaliteta

1228 0

Na izvanrednoj izbornoj godišnjoj skupštini izabrano je novo vodstvo Udruge na čelu s Marijom Jugović, mag.iur
CERNIK – Kulturno umjetnička udruga Cernik sa svojim dječjim i reprezentativnim folklornim ansamblom ovoga ljeta radi punom parom. Članovi Hrvatskog sabora kulture i Hrvatske sekcije CIOFF UNESCO pod palicom dugogodišnjeg umjetničkog voditelja, folklornog pedagoga Nikole Kramara ulazi u slavljeničku petnaestu sezonu.
Na izvanrednoj izbornoj godišnjoj skupštini izabrano je novo vodstvo Udruge na čelu s Marijom Jugović, mag.iur koja je najavila svojevrsni preporod nagrađivanog Kulturno umjetničkog društva „Cernik“. Sljedeća sezona je i slavljenička, koju će Cerničani obilježiti pod geslom „15 godina folklorne izvrsnosti“, a u pripremi su mnogobrojni nastupi i gostovanja, kako diljem Hrvatske tako i izvan granica.
Početkom nove sezone u rujnu, planira se i osnivanje sekcije Tamburaškog orkestra KUU Cernik koja će zaokružiti priču ovoga najtrofejnijeg ansambla s novogradiškog područja. Svakako se pozivaju svi zainteresirani od djece, tamburaša te plesača i pjevača da se pridruže i kroz druženje, pjesmu i ples doprinesu njegovanju i promociji naše autohtone tradicijske kulture.
KUU „Cernik“ postao je kroz ovih petnaest godina aktivnog rada jedan od najjačih folklornih brendova kako Općine Cernik, Novogradiškog kraja tako i cijele Županije.(Alen Mozer)

Related Post