Požari u Kaštelima i na Drveniku Velom

1211 0

Vatrogasno operativno središte zaprimilo je 25. kolovoza informaciju o požaru tvornice za preradu ribe u Kaštelima, na kojem su angažirane vatrogasne postrojbe kaštelanskog područja, a koje još rade na gašenju požara.
Prvu dojavu o požaru Tvornice za preradu ribe „Nadalina“ u Kaštel Starome DVD Kaštela je dobio u 06:30. Vatra se brzo širila po objektu, a vatrogascima je posao otežavala velika količina dima. Na intervenciju su upućeni DVD Kaštela, “Mladost” Kaštel Sućurac i Gomilica s 13 vozila i 50 vatrogasaca. Požar je zahvatio proizvodni pogon i skladišni prostor tvornice i trenutno je pod nadzorom vatrogasaca.
– Snage na terenu trenutno saniraju požarište. U požaru je uništen cijeli objekt – rekao je zapovjednik VZG Kaštela Milivoj Taslak.

Vatrogasci Splitsko-dalmatinske županije aktivni su i na gašenju požara otvorenog prostora. Županijski vatrogasni operativni centar Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Drvenik Veliki – uvala Pernatica. Požarom je zahvaćena borova šuma. Na intervenciju gašenja požara upućena je dislokacija iz DVD-a Trogir, 5 vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom, koji se nalaze na otoku, 2 protupožarna zrakoplova Canadair te 12 vatrogasaca DVIP-a Split koji će izvršiti desant sa helikopterom.

Upozoravamo građane da je unatoč nižim temperaturama i mjestimičnim pljuskovima opasnost od izbijanja požara na području Dalmacija uglavnom velika i vrlo velika. Ukoliko primjetite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193.

Related Post