POGORŠAVA SE EPIDEMILOŠKO STANJE U BPŽ: 20 novozaraženih, 6 hospilatiziranih, 1 na respiratoru, aktivnih 106, u samoizolaciji 621 osoba

1816 0

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije Stožera CZ BPŽ ograničio  na svadbama broj osoba na najviše 50, i zabranio posjete u domove za stare i nemoćne osobe

 

SLAVONSKI BROD,  25.  kolovoza 2020. – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je dvadeset (20) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

 

Prema prebivalištu 10 osoba je s područja grada Slavonskog Broda, po 3 osobe su s područja općina Oriovac i Garčin,

  a po 1 osoba je s područja općina Staro Petrovo Selo, Vrbje, Bebrina i Klakar.  

 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 322, dok je broj aktivnih slučajeva 106 (podatak na jučerašnji dan).

Hospitalizirano je 6 osoba od kojih je jedna osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 621 osoba (85 osoba više u odnosu na prethodni dan).

 

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, na danas održanoj sjednici Stožera CZ Brodsko-posavske županije usvojen je Prijedlog o ograničenju broja osoba na svadbenim svečanostima na području Brodsko-posavske županije, a koji će biti dostavljen nacionalnom Stožeru CZ radi donošenja Odluke. Navedenim se Prijedlogom predlaže donošenje Odluke kojom bi se broj osoba na svadbenim svečanostima u Brodsko-posavskoj županiji ograničio na najviše 50 u narednih 14 dana, a Odluka bi se primjenjivala od 31. kolovoza 2020. godine.

 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije u narednom će razdoblju pozorno pratiti pridržavanje propisanih mjera HZJZ-a i radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije „Barovi“ (noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl.), a za uzastopne prekršitelje mjera i radnog vremena zatražit će zatvaranje istih od za to ovlaštenih tijela.

 

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije danas je donio i Odluku o ponovnom uvođenju zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi odnosno domovima za stare i nemoćne osobe. Navedena se Odluka ne odnosi na udomiteljske obitelji.

 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- navodi u današnjem priopćenju  Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZBPŽ.

Related Post