„SIGURNO U PROMETU“

2401 0

Autor: Novagra/Policijska uprava BP

SLAVONSKI BROD – Od 22. do 25. svibnja, Slavonski Brod je bio domaćin 20-om po redu državnom natjecanja „Sigurno u prometu“. Ova preventivno-edukativna aktivnost provedena je u organizaciji Hrvatskog autokluba,

Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva unutarnjih poslova s ciljem smanjenja stradavanja mlađe populacije u prometnim nesrećama i podizanja znanja iz prometne kulture na viši nivo.

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Slavonskog Broda Zoran Ivanović je u Gradskoj vijećnici primio predstavnike institucija i sudionike natjecanja. Na svečanom otvorenju državnog natjecanja u dvorani „Vijuš“, jučer je sudjelovao načelnik policijske uprave Darko Petek, kao izaslanik policije. U ovom natjecanju su ispred Brodsko-posavske županije sudjelovali učenici iz osnovnih škola iz Starog Petrovog Sela i Slavonskog Šamca, a natjecatelje je predvodio nastavnik Mato Šimunović. Dosadašnji predstavnici Županije brodsko-posavske su na državnim natjecanjima 14 puta osvojili jedno od prva tri mjesta, te su više puta sudjelovali na europskom natjecanju.

 

Natjecatelji su pristupili teoretskom i praktičnom dijelu testiranja uz prikaz vještine upravljanja biciklom. Potom su u Glazbenoj školi proglašeni najuspješniji. Sedam prvoplasiranih u pojedinačnoj konkurenciji kod dječaka i djevojčica su nagrađeni prigodnim poklonima. U ekipnim konkurencijama natjecatelji Brodsko-posavske županije su osvojili treće mjesto, drugo mjesto je osvojila ekipa iz Zagreba, a prvo ekipa iz Primorsko-goranske županije.

 

Pobjednici će predstavljati Hrvatsku na europskom natjecanju od 21. do 24. rujna u Poljskoj.

 

 

Related Post