SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA: Zadovoljni radom i aktivnostima u prošloj godini

722 0

Autor Franjo Samardžić

Zahvaljujući Gradu Nova Gradiška i sredstvima koja izdvaja u svom proračunu za turističke djelatnosti u Novoj Gradiški se organiziraju brojne manifestacije i turistička događanja značajna, ne samo za grad Novu Gradišku, već i cijeli novogradiški kraj i Slavoniju, pa i šire

NOVA GRADIŠKA, 19. ožujka 2019. – U odsutnosti gradonačelnika Vinka Grgića jučer je pod predsjedanjem njegovog zamjenika Borislava Vidošića održana sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Nove Gradiške. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu u 2018. godini, od izvješća Povjerenstva za popis imovine i obveza, izvješća o ostvarivanju godišnjeg Programa rada s financijskim planom i radu direktorice Turističkog ureda, do izvješća o radu Turističkog vijeća i Nadzornog odbora.
Iskazano je zadovoljstvo radom i aktivnostima u prošloj godini.
-Zahvaljujem se direktorici Dinki Matijević i djelatnici Ivani Matošević, moramo to priznati, na uspješnom radu. Potrudit ćemo se ove godine da budemo još uspješniji jer to možemo biti. Nadam se da ćemo na idućoj Skupštini imati još više razloga za zadovoljstvo, jer ćemo ostvariti zacrtane ciljeve i realizirati planirane manifestacije – kazao je Borislav Vidošić.
Treba istaknuti da se zahvaljujući Gradu Nova Gradiška i sredstvima koja izdvaja u svom proračunu za turističke djelatnosti, u Novoj Gradiški organiziraju brojne manifestacije i turistička događanja značajna, ne samo za grad Novu Gradišku, već i cijeli novogradiški kraj i Slavoniju, pa i šire.
U 2018. godini Turistička zajednica je ostvarila ukupan prihod od 1.237.478,52 kuna, od kojih su potpore iz Proračuna Grada Nova Gradiška 720.000 kuna što čini 58 posto ukupnih sredstva. S druge strane ostvareni su mali izvorni prihodi od turističke članarine i boravišne pristojbe u iznosu od samo 166.000 kuna.
-To govori da bez potpore gradskog Proračuna ne bi mogli funkcionirati. U tih 58 posto sredstava Grad financira događanja i manifestacije koje su planirane u gradskom proračunu u programu za razvoj i poticanje turizma. U skladu s planiranim strogo namjenskim sredstvima mi ih izvršavamo i troškove pravdamo Gradu. S razlikom sredstava od 68 posto Grad sufinancira plaće i materijalne troškove Turističke zajednice.
Ostale bespovratne potpore su ostvarene od javljanja na natječaje Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice u iznosu 70.740 kuna. Značajan iznos je od sponzora i donatora za vrijeme trajanja Novogradiškog glazbenog ljeta u iznosu od 136.000 kuna i zakupa prostora u iznosu od 105.000 kuna. Zato je ovako velik proračun Turističke zajednice.
Naši izvorni prihodi, od čega trebamo živjeti, to je turistička članarina i boravišna pristojba, iznose svega 166.000 kuna što ne podmiruje ni plaće.
Zadovoljni smo, moram to reći, jer trudom i radom, te potporama Grada, se puno toga realiziralo, organizirano je puno događanja i manifestacija i sve ostale osnovne zadaće koje su planirane. Ostvaren je značajan prihod iza koje stoji rad i trud – kazala je Dinka Matijević.
Govoreći o izvješću o radi direktorice Turističkog ureda dodala je da ured surađuje s Odjelom za društvene djelatnosti i sa gradskim ustanovama i institucijama, te turističkim zajednicama u Slavoniji.

Related Post

TRAŽI SE KUPAC

Autor - 18/06/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 18. lipanj 2012. – Temeljem pravomoćnog rješenja o prodaji nekretnina u stečajnom postupku nad DI Stjerpan Sekulić, Trgovački…