SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

1168 0

SLAVONSKI BROD, 14. prosinac 2012. – Jučer je održana je 24. sjednica Županijske skupštine na kojoj je raspravljeno ukupno 28 točaka dnevnog reda. Nakon usvajanja zapisnika o radu prošle sjednice utvrđen je Dnevni red.

 

1. Aktualni sat na ovoj sjednici trajao je upravo sat vremena. Vijećnici su županu i njegovim zamjenicima postavili 25 pitanja.

Vezano za: prestanak rada ispostave Agencije za plaćanje u poljoprivredi u Novoj Gradiški, osamostaljenje Učiteljskog fakulteta u Slavonskom Brodu, imenovanje novog direktora Centra za gospodarenje otpadom, uključivanje BPŽ u program zapošljavanja pripravnika bez naknade, uspostavu registra kulturne pokretne i nepokretne imovine, asfaltiranje ceste u Slobodnici i ulice Matije Gupca u Sibinju, termin održavanja sastanka župana i predstavnika župe Sveti Filip i Jakov u Podvorcima, kao i sastanka s predstavnicima nogometnog kluba ASK iz Donjih Andrijevaca, prijevoz učenika i cijene učeničkih prijevoznih karata,, završetak radova na izgradnji škole Antuna Mihanovića u Novoj kapeli, uspostavu pojedinih autobusnih linija na području općine Oriovac ,problem grijanja u Osnovnoj školi U Novoj Kapeli, postavljanje signalizacije (semafora) u Broskom Stupniku, održavanje sjednica Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne, problematiku Hitnog prijama u Novoj Gradiški, financiranje vatrometa povodom dočeka Nove godine u Novoj Gradiški, način predlaganja heroja Domovinskog rata, izgradnju Srednje škole u Slavonskom Šamcu, LG terminal tvornice Đuro Đaković, broj gospodarskih investicija i novih radnih mjesta u prošloj godini, popravak nogostupa u Novoj Kapeli, obilježavanje ceste u Gornjim i Donjim Crnogovcima.

Na najveći broj pitanja vijećnicima su župan ili zamjenici dali iscrpne i utemeljene odgovore.

 

2. Druga točka dnevnog reda bio je prijedlog odluke o dodjeli počasti Brodsko-posavske županije (zlatne plakete) generalima Anti Gotovini i Maldenu Markaču, koja je jednoglasno usvojena.

 

3. Treća točka dnevnog reda bila su Kadrovska pitanja pod kojom je Skupština izabrala nove i članove upravnih vijeća, školskih odbora i savjeta:

U Županijski savjet mladih imenovani su: Mario Macan, Luka Pongračić, Matej Klaić, Antonela Begić, Marijan Bašić, Andrea Marić, Marija Brnadić, Sven Bule, Ivana Jozić, Dejan Ivanković i Ana Rečić. U Upravnom vijeću Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod dužnosti su razriješeni Suzana Bilić Vardić i Zvonimir Markotić, a imenovani su dr. Stjepan Aračić i Tomislav Vlajnić.

U Upravnom vijeću Opće bolnice Nova Gradiška dužnosti predsjednika razriješen je Danijel Marušić, a na njegovo mjesto imenovan je Hrvoje Žakić, dok je Ljiljana Ptačnik imenovana za člana. U upravnom vijeću Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije dužnosti su razriješene Katica Mišković i Marija Jurčević, a na njihovo su mjesto imenovani Marica Teskera i Josip Grgić.

U Upravnom vijeću Zavoda za javno zdravstvo dužnosti predsjednice i članice razriješene su Jelena Adrović i Sanja Rac, a na njihova su mjesta imenovani Stjepan Bošnjaković i Mirko Tomac.

U Upravnom vijeću Ljekarni Slavonski Brod dužnosti predsjednika i člana razriješeni su Nikica Stevanović i Milan Bitunjac, a na njihova su mjesta došli Josip Samardžić i Zvonimir Markotić. U upravnom vijeću Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod dužnosti je razriješena Ljubica Maksimčuk, a imenovan je Dubravko Galović.

U Upravnom vijeću Županijske uprave za ceste dužnosti predsjednika i člana razriješeni su Mato Grgić i Josip Želinski, a na njihova mjesta imenovani su Katica Mišković i Ljubica Maksimčuk.

U Upravnom vijeću Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima dužnosti je razriješen Ivan Jurčević, a imenovan je Damir Princip. Iz Nadzornog odbora Posavske Hrvatske razriješen je Josip Grgić, a imenovan je Marko Šimić. Iz Školskog odbora Obrtničke škole u Slavonskom Brodu razriješena je Leopoldina Duvnjak, a imenovana je Mirela Đaković. Iz Školskog odbora Gimnazije Matije Mesića u Slavonskom Brodu razriješeni su Petar Tolić i Ivanka Bunčić, a imenovane su Vesna Gajger i Anita Holub.U Školskom odboru Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu dužnosti je razriješena Draženka Bumbić, a imenovan je Hrvoje Palenkić.

U Školskom odboru Ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu dužnosti je razriješen Zdravko Sočković, a imenovan je Marko Šimić.Dužnosti člana Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, na zahtjev predsjednika Županijskog vijeća romske nacionalne manjine, razriješen je Nenad Radosavljević, a na njegovo je mjesto imenovan Ibrahim Gušani, predsjednik Županijskog vijeća romske nacionalne manjine.

Related Post

Zapalio se traktor

Autor - 16/08/2018 0
NOVA GRADIŠKA – Dana 14. kolovoza 2018. godine oko 13,00 sati u polju u blizini mjesta Pivare, prilikom obavljanja poljoprivrednih…