ŠKOLA NA TREĆEM“: Učiteljica Đurđa Trupinić iz OŠ „Mato Lovrak“ učiteljica je svim prvašićima u Hrvatskoj

830 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 21. ožujka 2020. – Temeljem odluke Vlade RH, Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja aktivno sudjeluje u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu.
Od ponedjeljka je na Trećem programu HRT-a krenula emisija nastavnog programa “Škola na Trećem”. Nastava za učenike nižih razreda izvodit će se u virtualnoj učionici. Dobre su prve reakcije učenika i učitelja, a razloga za posebno zadovoljstvo imaju učenici 1. C razreda OŠ „Mato Lovrak. “ jer je njihova učiteljica Đurđa Trupinić sada učiteljica svim prvašićima u Hrvatskoj. Nije to slučajno postala u “Školi na Trećem”.
Učiteljica Đurđa Trupinić nije nepoznata u među prosvjetarima jer je angažirana na projektu cjelovite kurikularne reforme, a u našoj sredini ostavila je, i još uvijek ostavlja trag, angažirajući se na razne načine na unapređenju odgojno-obrazovnog sustava. Dobitnica je Nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike u 2019. godini, a prošle godine Gradsko vijeće Nove Gradiške nagradilo ju je Medaljom grada za izniman i prepoznatljiv doprinos u odgojno-obrazovnom razvoju te za humanitarni rad.
Zašto je dobila Medalju garda navedeno je u obrazloženju koje dijelom prenosimo.


-Radila je u osnovnim školama u Cerniku i Adžamovcima, a od 1993. godine radi kao učitelj razredne nastave u Osnovnoj školi „Mato Lovrak“ u Novoj Gradiški. U zvanje učitelja mentora napredovala je 2008. godine, a u zvanje učitelja savjetnika 2013. godine. Od 2008. do 2016. godine voditelj je županijskog aktiva učitelja razredne nastave.
Od 1998. godine aktivan je volonter Društva „Naša djeca” Nova Gradiška i pokretač mnogih akcija, projekata u okviru rada ove Udruge.
2016. godine pokrenula je Udrugu Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja Nova Gradiška u kojoj organizira edukativne radionice, seminare, predavanja i tečajeve za djecu, mlade i odrasle. Cilj je ove Udruge razvoj i promicanje odgoja i obrazovanja visoko motivirane djece, poticanje kreativnosti i stvaralaštva u odgoju i obrazovanju i cjeloživotno učenje i obrazovanje odraslih. Udruga je aktivan sudionik gradskih manifestacija, humanitarnih i kulturnih događaja, ali i sudionik Znanstvenog kvarta na Međunarodnom jesenskom sajmu knjiga Interliber.
U projekt Cjelovite kurikularne reforme uključena je od samoga početka 2015. godine. Sudjeluje u izradi kurikulumskih dokumenata, članica je Mentorske skupine i Radne skupine za nastavni predmet Matematika te Radne skupine za Razrednu nastavu. Autor je digitalnog Metodičkog priručnika za 1. razred osnovne škole. Educirana je trenerica za edukacije učitelja na županijskoj i državnoj razini i mentorica u virtualnoj učionici za edukaciju učitelja u provedbi Cjelovite kurikularne reforme.

Related Post

Župa Kraljice svete Krunice

Autor - 26/12/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 26. prosinac 2019. -Tradicionalni blagoslov obitelji Župi Kraljice svete Krunice započinje iza božićnih blagdana, točnije na Svetog Ivana…